Twitter'da, eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım hakkında paylaştığı mesajlar nedeniyle, gazeteci Mehmet Baransu hakkında 'hakaret' ve 'tehdit' suçlamalarıyla 3 yıl 2 aya kadar hapis cezası istendi

Radikal'de yer alan habere göre; Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın şikayeti üzerine, Taraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu'nun sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan paylaştığı mesajlar nedeniyle, "hakaret" ve "tehdit" suçlarından 3 yıl 2 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Alınan bilgiye göre, Binali Yıldırım'ın avukatı Serkan Bayram, Baransu'nun Twitter'dan paylaştığı, "Binali Yıldırım'ın neden korktuğunu çok iyi anlıyorum. Hesap sorma vakti çok yakında. Bavulların hesabı dahil her şey", "Binali Yıldırım ilk gün olayın kendisiyle ilgili olmadığını açıkladı. Yalanın belgesi", "Binali Yıldırım'ı cepten aradım. Koruması çıktı. Bakalım dönme cesareti gösterebilecek mi? Neden korktular? Başbakan ve kendisi" şeklindeki mesajları nedeniyle, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Cumhuriyet Savcısı Kürşat Kayral, suç duyurusu üzerine başlattığı soruşturmasını tamamladı. Kayral, hazırladığı iddianamede şunları kaydetti:

"Yazılar içeriği ve bütünselliğinde, şikayetçi kast edilerek kaleme alınmış olup, şüpheli tarafından kullanılan ibarelerle belli olaylar yükleme niteliği getirilerek, eleştiri ve tenkit sınırları aşılmak suretiyle, küçük düşürücü değer yargılarında bulunularak, kişilik haklarına tecavüz edildiği, yazının hukuka aykırı duruma getirilerek, düşünsel bağın bozularak, düşünce ve düşünce yayma özgürlüğünün dışına çıkılarak, haksız isnat ve yargılar ile tehdit suçunun işlendiği..."

Baransu'nun daha önce yargılandığı davalarda, "kovuşturmanın engellenmesi", "hükmün açıklanmasının ertelenmesi" ile "5 yıl denetimli serbestlik" gibi haklardan yararlandığı da vurgulandı.

Sonuç bölümünde, Baransu'nun Türk Ceza Kanunu'nun "hakaret" suçunu düzenleyen 125. maddesi gereğince 2 yıl 8 aya kadar, "tehdit" suçunu düzenleyen 106. maddesi gereğince de 6 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi. Suçun zincirleme suç kapsamında da değerlendirilmesi ve cezanın dörtte 1'den dörtte 3 oranına kadar artırılması da istendi.

İddianame, Ankara Sulh Ceza Mahkemesine gönderildi.