Gezi Parkı protestoları sırasında bir aracın "çarpma"sı sonucu yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş'ın ölümü ile ilgili görülen davada, olay yerinde elde görüntüleri inceleyen Bilirkişi Heyeti'nin "görüntülerin net olmadığı" yönünde hazırladıkları rapor üzerine mahkeme heyeti, olay yerinde keşif yapılmasına karar verdi.

Gezi Parkı protestoları sırasında İstanbul'da 1 Mayıs Mahallesi TEM otoyolunda hızla gelen bir aracın çarpması sonucu yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş'ın ölümü ile ilgili açılan davanın 8'nci duruşması Kartal'da bulunan İstanbul Anadolu Adliyesi'nin 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya, Ayvalıtaş'ın ailesi, yakınları ve dava avukatları ile sanıklar ile sanık avukatları katıldı.

Kimlik tespiti ile başlayan duruşmada ise Ayvalıtaş'a çarptığı belirtilen ve "taksirle adam öldürme ve yaralama" suçlamasıyla tutuksuz yargılanan aracın sürücüsü sanık Mehmet Görkem Demirbaş ile daha önceki duruşmalara katılmadığı için hakkında zorla getirme kararı bulunan taksi şoförü sanık Cengiz Aktaş'ın ifadesi alındı.


AVUKATLAR: GÖRÜNTÜLER BAŞTAN SAVMA İNCELENDİ

Sanık Cengiz Aktaş, verdiği ifadesinde olayı görmediğini ve bilmediğini ileri sürdü.

Olay yerinde elde görüntüleri inceleyen Bilirkişi Heyeti'nin incelemelerinin ardından hazırladıkları rapor da dava dosyasına eklendi. Sunulan raporda yapılan incelemede görüntülerin net olmadığı kaydedildi.

Bilirkişi Heyeti'nin bu raporu üzerine Ayvalıtaş'ın avukatları, görüntülerin baştan savma bir şekilde incelendiğini söyleyerek, olay yerinde keşif yapılmasını talep etti.

TANIKLAR: SANIKLAR YALAN SÖYLÜYOR

Ayvalıtaş'ın avukatlarının konuşmasının ardından tanık beyanlarının alınması ile devam eden duruşmada, önce tanık Mustafa Uğur Aydın dinlendi. Olay anına ilişkin bildiklerini anlatan Aydın, katledilen Mehmet Ayvalıtaş'ın aracın altında kalarak ezildiğini ve araç sürücüsünün olay anında durmadan kaçtığını söyledi.

Tanık Mahmut Aktaş'ın beyanları da Aydın'ın beyanları ile benzerlik gösterdi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı tarafından sanıklara, tanık beyanlarına ilişkin görüşlerini sorması üzerine, sanık araç sürücüsü Görkem Demirbaş, kendisini tanık beyanlarının gerçeği yansıtmadığını iddia ederek savundu.

Sanık araç sürücüsünün tanık beyanlarını kabul etmemesine tanıklar ise "Yalan söylüyor" şeklinde tepki gösterdi.

SANIKLAR YİNE TUTUKLANMADI

Tanık beyanları ardından söz alan Ayvalıtaş'ın avukatları, adliye koridoruna polis yığdırılmasına ve önceki duruşmada, Ayvalıtaş'ın babasının polisler tarafından duruşma salonu önünde darp edilmesine ilişkin suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Hem müşteki, hem de müdafi avukatların ortak talebi, olay yerinde bir an önce keşif yapılması şeklinde olurken, Ayvalıtaş'ın avukatları, sanıkların tutuklanmasını talep etti. İddia makamı ise avukatların bu talebinin reddedilerek dosyaya ilişkin incelemenin devam etmesini istedi. Mahkeme Heyeti, 14 Ekim günü 13.30'da olay yerinde keşif yapılmasına karar vererek, bir sonraki duruşmayı 11 Kasım 2015 tarihine erteledi. (DİHA)