Gezi Parkı Direnişi sırasında hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş’ın ölümüne ilişkin açılan dava duruşmasında, Ayvalıtaş ailesi, davayla ilgili hazırlanan bilirkişi raporunun yetersiz olduğunu belirterek, yeniden incelenmesini talep etti. Talepleri değerlendiren mahkeme heyeti, raporu yeniden incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu’na geri gönderdi. Yeniden bilirkişi raporunun hazırlanacağı davanın bir sonraki duruşması 25 Mayıs’ta.

Gezi Parkı Direnişi’ne destek amacıyla Ümraniye’de gerçekleşen yürüyüş sırasında araç çarpması sonucu yaşamını yitiren 20 yaşındaki Mehmet Ayvalıtaş’ın davasının 11. celsesi bugün Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya, sanık Mehmet Görkem Demirbaş, Mehmet Ayvalıtaş’ın babası Ali Ayvalıtaş, yaralanan Seyit Kartal’ın babası Mustafa Kartal ve müdahil avukatlar katıldı. Duruşmada, uzman bilirkişi olarak Prof. Dr. Ergün Gedizlioğlu da yer aldı.

BİLİRKİŞİ RAPORU YETERSİZ

Bilirkişi raporunda, Ayvalıtaş ile yaralanan Kartal’ın tam kusurlu, sanıklar ise kusursuz bulunmuştu. Duruşmada, Ayvalıtaş ailesi ve avukatları rapora itiraz ederek yeniden incelenmesini istedi.

Ayvalıtaş ailesinin avukatlarından Ayla Öztabak ile Rana Geriş, bilirkişi raporunun trafik konusunda uzman olmayan kişilerce hazırlandığını belirtti.

Güvenlik önlemleri, hız ve araç takip mesafesi, olay yeri gürültü oranını ortaya çıkaracak desibel ölçümünün yapılmadığının altını çizen avukatlar, bilirkişi raporunun yetersiz olduğuna dikkat çekerek, ek rapor talebinde bulundu.

YENİDEN BİLİRKİŞİ RAPORU HAZIRLANACAK

Mahkeme heyeti, Ayvalıtaş’ın ölümü ve mağdurun yaralanmasıyla ilgili olarak sanıkların dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırılıklarının bulunup bulunmadığının tespit edilmesini istedi. Mahkeme heyeti, sanıkların kaza sırasında dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı davranıp davranmadığının belirlenmesi amacıyla dava dosyasının Adli Tıp Kurumu’na gönderilerek, yeniden bilirkişi raporu alınmasına karar vererek duruşmayı, 25 Mayıs’a erteledi.

‘HERKES İÇİN ADALET İSTİYORUZ’

Davanın ardından adliye önünde açıklama yapan Mehmet Ayvalıtaş’ın babası Ali Ayvalıtaş, hazırlanan bilirkişi raporunun baştan sağma bir rapor olduğunu ve bu yüzden kabul etmediklerini belirterek, “Biz sadece adalet arıyoruz. Herkes için adalet istiyoruz” dedi.