Susurluk Davası kapsamında 2.5 yıl hapis cezası kesinleşen eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, Aydın Yenipazar'daki K1 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na giriş yaptı.

 

“Cürüm işlemek için silahlı teşekkül oluşturmak” gibi ağır bir suçtan ceza alan, görevde olduğu dönemde başka birçok faili meçhul cinayet, gözaltında kaybetme ve yargısız infazla katletmeden sorumlu olduğu iddia edilen Mehmet Ağar’a VIP tutuklu uygulaması dikkat çekti.

 

SUSURLUKÇULAR CİRİT ATIYOR

Susurluk davası kapsamında mahkûm olan eski Adalet ve İçişleri Bakanı Mehmet Ağar için Aydın Yenipazar'daki cezaevi dün Ağar için hazırlanırken, 2.5 yıl hapis yatan 'dava arkadaşı' emekli Yarbay Korkut Eken de Yenipazar'da boy gösterdi.

 

Dört koğuş, iki disiplin hücresi bulunan Yenipazar K1 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nun içinde ve dışındaki tadilat çalışmaları son aşamaya geldi. Cezaevinde güvenlik tedbirleri en üst düzeye çıkarıldı. Bina içerisindeki tadilat çalışmalarının yanı sıra, cezaevinin yenilenen kapısı da monte edildi. Güvenliğin sağlanması için cezaevinin tel örgüleri yenilenirken, asker sayısı da arttırıldı.

 

YENİPAZAR’IN YÜZÜ KIZARMADI

Pideleriyle tanınan 'sakin şehir' unvanlı Yenipazar, Mehmet Ağar'ın gelecek olmasıyla hareketlendi. Basın mensupları da cezaevi önünde Mehmet Ağar'ı beklemeye başladı. Yörük Ali Efe'nin de memleketi olan Yenipazar'da 40 yıllık esnaf Suat Çerçi, "Mehmet Ağar'ın cezasını çekmek için burayı tercih etmiş olması bizi mutlu etti. Memleketin adamı, gelsin misafir ederiz" derken, ilçenin tanıtımı olacağını söyleyen Şeniz Öner, "Yenipazar esnafı olarak bundan getiri sağlayacağımızı düşünüyorum. Yenipazar, daha da çok tanınacak" diye konuştu.

 

KORKUT EKEN: AĞAR'I BEKLİYORUM

Eski MİT Güvenlik Dairesi Başkan Yardımcısı emekli Özel Harekâtçı Korkut Eken de dün Yenipazar'a geldi. Korkut Eken'in önceki akşam saatlerinde Yenipazar'a geldiği ve İlçe Jandarma Komutanlığı'nı ziyaret ettiği öğrenildi.

 

Eken, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yenipazar'a Mehmet Ağar'ı görmeye geldiğini belirterek, "Ondan önce burayı inceledim, gezdim. Şimdi gelmesini bekliyorum. Kendisini uğurlayıp döneceğim. Onu beklerken de Yenipazar'da vakit geçiriyorum" diye konuştu.

 

2 YIL YATACAK

Mehmet Ağar, örgütlerin hedefi olduğunu söyleyerek yüksek güvenlikli bir cezaevi istemiş, ayrıca ailesinin bulunduğu Bodrum'a da yakın olmak istemişti. Mehmet Ağar hakkında yakalama emri bulunmasına karşın, cezaevi belirlenmesi için bugüne kadar beklendi. Ağar 2 yıl cezaevinde yatacak.

 

DERİN DEVLET DAYANIŞMASI

Korkut Eken, Susurluk davasında 'cürüm işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak ve bu teşekkülü yönetmek' suçundan 6 yıl ağır hapis cezasına mahkûm edilmişti.

 

İnfaz Yasası'na göre 2 yıl 5 ay hapis yatan Eken'in bulunduğu Ayaş Cezaevi'nin yanında onun adına bir futbol turnuvası düzenlenmişti. Bu turnuvayı yakın arkadaşı Mehmet Ağar başlatmıştı. Eken, kayıp silahlar davasında, söz konusu silahların zamanın Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar'ın talimatlarıyla kendisi tarafından teslim alındığını ve dış ülkelerde kullanıldığını söylemişti.