Meclis Genel Kurulu’nda dün yaşanan Afrin tartışmasında AKP’lilerin saldırısına uğrayan HDP’li Mahmut Toğrul’a 45 günlük iş göremez raporu verildi.

Meclis’te dün yaşanan Afrin tartışmasında yaralanan HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul taburcu oldu.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, kolu kırılan Toğrul’a 45 günlük iş göremez raporu verildi.

Konuya ilişkin bilgi veren Toğrul, “Ben madde üzerinde Afrin'den bahsettim. Yansıttıkları gibi değil. Hani bunlar ‘Afrin’e yerleştireceğiz’ diyorlar. Bende oraya kimi yerleştireceksiniz, dışarıdan bu kadar insan getirirseniz bu demografik yapının içine koyarsanız, bu demografik yapıyı değiştirmek olur. Bunun adı da etnik temizliktir dedim. Sivil kayıplar ve sivil yaralılardan bahsettim. Konuşmam bitti, yerime geçip oturdum. Daha sonra oturum devam etti. Yerime oturduktan sonra maddenin oylamasına geçildi. Karar yeter sayısı için oylama yapıldı, o arada Garo (Paylan) vekil ile sohbet ediyordum. Onların Konya milletvekili yanımıza geldi. ‘Sizi kınıyorum falan’ dedi. Ciddiye almadım, onu geçeyim dedim kapıya doğru yöneldiğimde yüze yakın vekil üzerimize yürüdü. Meğer organize bir saldırıya hazırlanmışlar. Bir ara yere düştük. Yere düşerken kolum kırılmış. Garo ile iki kişiydik onlar 100’e yakın kişiyle bize saldırdılar” dedi

Bu arada devam eden arbedede Toğrul’un yanı sıra HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan’ın oda göğsünden darbe aldığı ama durumunun iyi olduğu öğrenildi.