Diyarbakır Cezaevi'nde 21 Mart 1982 tarihinde baskıları protesto etmek amacıyla bedenini ateşe vererek yaşamını yitiren ve Newroz kutlamalarının sembolü haline gelen Mazlum Doğan'ın kardeşi Serap Doğan, 12 Eylül darbecilerinin yargılanacağı davaya dikkat çekerek, "Mazlum Doğan'ın hakkını aramak için 4 Nisan'da Ankara'da olacağım" dedi.

 

12 Eylül Darbesini Yargılama Platformu, 12 Eylül darbesinin baş mimarlarından olan Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın da aralarında bulunduğu darbecilerin 4 Nisan'da Ankara'da görülecek davalarına yurttaşların müdahil olmasını istedi.

 

Platform, Galatasaray Lisesi önünde stant açarak, davaya katılım çağrısını yineledi. Standın açıldığı yerde, Kenan Evren döneminde yapılan hukuksuzlukların yazıldığı afişler ve darbe zamanında cezaevlerinde yapılan işkenceleri yansıtan fotoğraflar sergilendi. Yurttaşlar, sergiye yoğun ilgi gösterdi.

 

Platform üyeleri cadde de bildiri dağıtarak, yurttaşlara dava hakkında bilgi verdi. 12 Eylül darbesinde cezaevinde olan ve baskılara karşı bedenini ateşe veren Mazlum Doğan'ın ablası Serap Doğan da eyleme destek vererek, "Mazlum Doğan'ın hakkını aramak için 4 Nisan'da Ankara'da olacağım" dedi.

 

Öte yandan Platform tarafından, İstanbul'da Bakırköy, Kadıköy ve Kartal'da da stantlar kurularak, 4 Nisan'a kadar halkı bilgilendirme çalışmalarına devam edileceği kaydedildi. (ANF)