Meclis 'İnsan Hakları' komisyonunun kabul ettiği "Uludere Raporu"nu protesto etmek için AKP Diyarbakır il binası önüne siyah çelenk bırakmak isteyen Mazlum-Der üyelerine polis izin vermedi.

Dernek üyeleri, "Katiller Ak'landı, Roboskî karanlıkta" yazılı siyah çelengi bina önüne bırakmak istedi. Ancak, parti binası çevresinde TOMA ve çevik kuvvet polisleri ile yoğun önlem alan polis, Mazlum-Der üyelerine "güvenlik" gereğince eylem yapılmasına izin verilmeyeceğini söyledi. Bunun üzerine polis ile grup arasında tartışma yaşandı.

Bu durumu protesto eden dernek üyeleri, tutanak tutturdu, savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Mazlum-Der Diyarbakır Şube Başkanı Avukat Abdurrahim Ay, bugün Roboskî katliamının 458.günü olduğunu, Roboskî katliamının faillerinin aklandığı Uludere Raporu nedeni ile bu eylemi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Ay, "Roboskî için, maktulleri için, mağdurları için ve failleri için adalet gelene kadar yatıp kalkıp Roboskî diyeceğiz, unutursak kalbimiz kurusun" dedi.

Dernek üyeleri, açıklamanın ardından AKP il binası önüne bırakamadıkları çelengi polis barikatı önüne bırakarak, engeli protesto etti. (ANF)