Gazze’ye gittiği sırada İsrail askerlerinin ateş açması sonucu 10 kişinin hayatını kaybettiği Mavi Marmara'nın adı 'Erdoğan Bey' olarak değiştiriliyor.

Gazze’ye doğru yola çıkan ve İsrail askerlerinin ateş açması sonucu hepsi Türkiye vatandaşı olan 10 kişinin hayatını kaybettiği, 56 kişinin yaralandığı Mavi Marmara'nın adı 'Erdoğan Bey' olarak değiştiriliyor.

Milliyet'in haberine göre, Mavi Marmara artık kamyon taşıyacak.

Mavi Marmara, RO-RO gemisi olarak kamyon taşıyacak. Haydarpaşa Limanı’nda 8 yıldır bekletilen 93 metre uzunluğundaki geminin yolcu salonları kesilerek çıkartılacak ve güvertesi hangara dönüştürülecek.

müze, hastane ya da otel olacağı bile konuşulan gemi 3 ay sonra 'Erdoğan Bey' ismiyle hizmet verecek.

NE OLMUŞTU?

27 Mayıs 2010’da Antalya’dan Gazze'ye doğru yola çıkan Mavi Marmara gemisine 30 Mayıs gecesi İsrail askerleri tarafından ateş açılmıştı.

10 kişinin hayatını kaybettiği, 56 kişinin yaralandığı Mavi Marmara hakkındaki davada duruşma savcısı Hüseyin Aslan Türkiye ile İsrail arasında imzalanan anlaşma ile davanın yasal dayanağı kalmadığını ve anlaşmanın yargı engeli olduğunu söylemişti. İmzalanan anlaşma dolayısıyla sanıkların yargılanmasından feragat edilmiş, dava düşmüştü.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da İsrail ile anlaşma müzakereleri yapılırken Mavi Marmara gemisine yönelik olarak "Giderken bana mı sordunuz?" demişti.