Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde meydana gelen depremleri inceleyen 12 bilim insanı "yanardağ olabilir" tezlerini doğruladı. Sismik ölçer aletlerle inceleme yapan bilim adamları, Bozburun Beldesi Küdür Mevkii Oğlan Boğuldu Koyu'nun 150 metre açığında denizde 25 metre derinlikte yanardağ ağzı tespit etti.

Marmaris'te bir ayda meydana gelen toplam 2 bin 340 depremi araştırmak için aralarında Maltepe Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi yüksek mühendis Prof. Dr. Ahmet Ercan'ın da bulunduğu 12 bilim adamı incelemelerine devam ediyor.

Yapılan incelemeler hakkında bilgi veren Prof. Dr. Ahmet Ercan, şunları söyledi:

"Marmaris çevresinde bir ayda meydana gelen 2 bin 340 depremin nedeni tespit ettiğimiz yanardağ püskürmelerinden dolayıdır. Bu yanardağın, Bozburun Beldesi Küdür Mevkii'nde halk arasındaki ismiyle Oğlan Boğuldu Koyu'nun Simi Adası'na doğru 150 metre açığında ve denizin 25 metre altında olduğu belirlendi. Yanardağ olan bir yerde bu tür depremler olması doğal. Bu depremlerin büyüklüğü 4'ü geçmez. Bir ayda Marmaris'te meydana gelen depremleri incelediğinizde büyüklüklerinin 1 ile 4.8 arasında olduğu da bunun ispatıdır.

İnceleme yaptığımız esnada bir balıkçı teknesi yanaşarak, 'Önceki gün buralarda fışkırmalar oldu. Su da çok sıcak' dedi. Ayrıca Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanlığı'na bağlı bot komutanı da geçen hafta burada 8 metre yarı çapında bir girdap olduğunu son anda fark ederek çark ettiklerini bildirdi. Araştırmalarımızı bir ay süreyle devam ettireceğiz. Marmaris halkı yaşanan depremlerden korkmasın büyük çaplı bir sarsıntı beklemiyoruz. Yanardağ patlamalarını birçok kez yapmış artık püskürmeleri bitmek üzere."