Vural Nasuhbeyoğlu / Evrensel

Aylardır AKP Hükümeti tarafından propagandası yapılan Marmaray ilk gününde yolda kaldı. Büyük şovun ilk günü, ‘asrın projesi’ Marmaray bir süre çalışmadı. Marmaray'ın çalışmadığı sıralarda Kadıköy- Kartal metrosunun da son iki durağına seferlerin yapılamadığı bilgisi verildi.

Her sabah Kozyatağı durağından bindiğim metro olağanüstü kalabalıktı. Öyle ki gelen ilk üç metroya binemiyorum. Metro ağzına kadar dolu. Metroda, metrobüs kalabalığı var. Zorla binebildiğim 4. metroda anons geliyor:

“Sayın yolcularımız Marmaray seferlerimiz bir süreliğine yapılamamaktadır.’ Bu andan itibaren metroya balık istifi binebilmiş kalabalıkta insanların yüzünde alaycı bir gülümseme beliriyor. Dün büyük bir şovla açılan Marmaray bir süreliğine ve henüz daha ilk gününde iki yaka arasında kaldı. Ben şanslıyım yine de. Marmaray'la birlikte boğazın altına kalmıyorum. Yapılan anonslara uyuyorum. Marmaray’a aktarma istasyonu olan Ayrılıkçeşme’de inmiyorum. Kadıköy’de inip her zamanki yolumla, vapurla karşıya geçiyorum.

UZMANLAR UYARMIŞTI

Marmaray Projesi tüm tepkilere rağmen tamamlanmadan açıldı. İlk projeye göre, Halkalı-Gebze arasında çalışması gereken Marmaray Projesi, bugün yapılan açılışın ardından Kazlıçeşme ve Söğütlüçeşme arasında çalışacak. Tasarlanan ilk proje, 76 kilometrelik bir yol. Ancak açılan, projenin 13.5 kilometrelik kısmı. Uzmanlar ise, projenin bir bütün olduğunu, tamamlanmadan açılmasının halkın can güvenliğini tehlikeye attığını ifade ediyor.