Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hafize Şule Albayrak'ın, hükümete yakınlığıyla bilinen gazetelerden Star'da yazdığı "Laikçi misyonerler ile DEAŞ'çı vaizlerin benzerliği üzerine" başlıklı yazı, Marmara Üniversitesinin resmi Facebook hesabında paylaşıldı.

Laiklik savunucuları ile IŞİD arasında karşılaştırma yapan yazı, tepkiler üzerine kaldırıldı. Yazıda, laikliği savunanlar ile IŞİD arasında bir benzerlik kuruluyor, laikliği savunanlar "laikçi misyonerler" diye tanımlanıyor.

Son haftalarda laiklik savunusu konusunda çalışma yapanlara değinilen yazıda şöyle deniliyor: "Ancak son günlerde üniversitelerde, kahvehanelerde ve insanların toplu halde bulundukları yerlerde ortaya çıkan laikçi misyonerlerin insanları dinlemeye zorladıkları vaazları ve buna yönelik ana akım medyada sergilenen destekleyici tutum 'Acaba dini haklara yönelik geçmişteki baskı ve reddetme politikaları günün birinde yeniden gündeme gelebilir mi?' sorusunu akıllara getirmektedir."

Yazıda ayrıca şu ifadelere yer veriliyor: "DEAŞ zihniyeti kendini ne kadar hakikatin sözcüsü sanıyorsa, laikçi misyonerler de aynı şekilde hakikatin kendileriyle birlikte olduğunu varsayar. Laikçilik de DEAŞ’çılık da topluma yönelen yüzü bakımından yıkıcıdır, her ikisi de egemenlik sevdasındadır."

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Hafize Şule Albayrak, aynı zamanda Enerji Bakanı Berat Albayrak'ın abisi Serhat Albayrak'ın eşi. (Kaynak: Evrensel)