Kızıltepe’de, bölge illerinde uygulanan sokağa çıkma yasakları ve saldırıları protesto için DİSK ve KESK öncülüğünde yapılmak istenen basın açıklamasına polis saldırdı.

Özgürlük Meydanı’nda bir araya gelen aralarında emekçilerin de bulunduğu çok sayıda kişi açıklama yapmak istedikleri sırada polis, kitleye gaz bombaları ile saldırdı.

Saldırıya karşı halk direnişe geçerken, çatışmalar Berçem ve Koç mahallelerine de yayıldı.

DARGEÇİT

Dargeçit'te halk saldırılara karşı sokağa döküldü.

İlçe merkezi ve köylerden binlerce kişi Safa Mahallesi'ne doğru yürüyüşe geçti.

Ablukanın 10'ncu gününde  Mardin'in Dargeçit ilçesinde saldırılara karşı halk sokaklara döküldü. İlçenin Merkez, Tebebaşı, Bahçebaş ve Saray mahallelerinde sokaklara dökülen binlerce kişi, saldırıların yoğunlaştığı Safa Mahallesi'ne doğru yürüyüşe geçti.

KÖYLERDEN İLÇEYE GELİYORLAR

"Bijî berxwedana Kerboranê", "Direne direne kazanacağız", "Kürdistan faşizme mezar olacak" sloganlarını atan halkın protestosu sürerken, sabah saatlerinde Deywan ve Xelilan köylerinde toplanan çevre köylerden binlerce kişinin de ilçe merkezine doğru yürüyüşe geçtiği belirtildi.

Evlerden yüksek sesle devrim marşlarının çalındığı ilçede, halk saldırı altındaki Safa Mahallesi'ne girerek ablukayı kırmaya çalışıyor.

(Fotoğref- Arşiv)