Mardin'in Nusaybin ilçesinde, 6-8 Ekim eylemlerinin yaşandığı ilçede çıkan yangınları müdahale etmedikleri gerekçesiyle Mardin Büyükşehir Belediyesi Nusaybin itfaiye ekibinde çalışan 8 kişi hakkında soruşturma başlatıldı.

Nusaybin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Nusaybin İtfaiye Grup Amiri Bülent Aslan ve İtfaiye eri Ercan Aslan ile Burhan Çalışır, Mehmet Emin Aslan, Şehmus Fidan, Mehmet Şerif Çetin, Adnan Yarol ve Adil Öztürk isimli itfaiye çalışanları hakkında "Görevi kötüye kullanma" iddiasıyla soruşturma başlattı.

Soruşturma tutanağında, "Kamu kurum ve kuruluşlarına" itfaiye ekiplerine anons yapılmasına rağmen, zamanında müdahale edilmediği iddia edilirken, itfaiye çalışanlarının müdahale ettiklerine dair kayıt defterlerine aldıkları notlar ve müdahaleleri fotoğraflarla belgelenmiş olmasına rağmen soruşturma başlatılması dikkat çekti. Haklarında soruşturma açılan itfaiye çalışanları ifade vermek için Emniyet Müdürlüğü'ne çağırıldı.

'CANIMIZ PAHASINA ÇALIŞTIK'

Olayların yaşandığı günlerde İtfaiye Santral Sorumlusu Adil Öztürk, o günlerde kayıt defterine aldıkları nöbet devir ve teslim tutanakları tek tek göstererek, olaylar esnasında yangına müdahale etmelerine rağmen ve fotoğraflarının da olmasına rağmen açılan soruşturma karşısında şaşırdıklarını söyledi. 8 Ekim günü gelen bütün anonsları kayıt altına aldığını ve itfaiyeleri yönlendirdiğini söyleyen Öztürk, 6 Ekim'den 10 Ekim'e kadar bize gelen bütün anonsların kayıtlı olduğunu ve olaylara müdahale delili olduğunu belirtti.

'BU SUÇLAMAYI KESİNLİKLER KABUL ETMİYORUZ'

Öztürk, "Hatta çalışıldığımız günlerde daha erken müdahale etmek için ilçeyi 3 bölgeye ayırdık ve böylece çalıştık. Birçok noktaya araçlarımız hazır bulunuyordu. Bütün olanaksızlıklara ve olumsuzluğa rağmen, itfaiye ekipleri tüm hassasiyetleri göz önüne aldık. İtfaiye gelmedi ve müdahale etmedi gibi suçlamaları kesinlikle kabul etmiyoruz. Bu dava hangi amaçla açılmışsa herhangi bir anlam veremedik" dedi. (DİHA)