Kahramanmaraş’ta Suriyeli grupla Türk vatandaşlar arasında çıkan bıçaklı kavgada biri Suriyeli 2 kişi yaralandı. Polis, olayın ardından gerginliğin tırmandığı mahallede oturan Suriyeli aileleri tahliye etti.

Taraf'ta yer alan habere göre olay, Hacı Bayram Veli Mahallesi 19. Sokak’ta yaşandı. İddiaya göre, mahallenin kahvehanesinde oturan bir grup Suriyeli ile Türk vatandaşlar arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesiyle kavgaya tutuşan gruptakiler birbirlerine bıçakla saldırdı. Kavgada Gökhan Kirik (22) kimliği belirlenemeyen Suriye uyruklu bir kişi tarafından sırtından bıçaklandı. Suriye uyruklu bir kişi ise başından yaralandı. Yaralılar, olay yerine giden ambulanslarla şehirdeki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Polis, bıçaklı kavgaya karışanların yakalanması için çalışma başlattı. Olay yeri inceleme ekibi delil araştırması yaptı.

SURİYELİ AİLELER MAHALLEDEN TAHLİYE EDİLDİ

Kavganın ardından gerginliğin tırmandığı mahallede polis güvenlik önlemini artırdı. Bölgeye çok sayıda polis ve çevik kuvvet ekibi sevk edildi. Mahallede toplanan kalabalık, yaşanan olaya tepki gösterdi, Suriyelilerin mahalleden çıkartılmasını istedi. Öfkeli kalabalığı olay yerinde bulunan polis ekipleri sakinleştirdi. Polis, olayların daha da büyümemesi için geniş güvenlik önlemi altında mahallede oturan Suriyeli aileleri minibüslere bindirerek çandır kente tahliye etti.

Tahliye sırasında bazı Suriyeli kadınlar gözyaşı döktü.