Maraş’ın Afşin ilçesi Gözpınar köyü muhtarı Hasan Gül jandarmanın yaptığı bir operasyonla gözaltına alınıp tutuklandı ve Elbistan cezaevine gönderildi. Tutuklanma gerekçesi ‘sosyal medya üzerinden terör örgütü propagandası’ yapmak olarak açıklandı.

Daha önce Diyarbakır Bismil de üç muhtar aynı gerekçelerle görevlerinden alınmış ve yerlerine azaları kayyım olarak atanmıştı.

Sosyal medya üzerindeki paylaşımlardan dolayı tutuklamalar konusunda İçişleri Bakanlığının aralık ayı içinde son 6 aylık süreç için verdiği rakamlar şöyle:

“*3710 kişi hakkında adli işlem yapıldı,

*1656 kişi tutuklandı,

*1203 kişi adlı kontrol şartıyla serbest bırakıldı,

*767 kişi gözaltından serbest bırakıldı,

*84 kişi halen gözaltında,

*Kimlikleri tespit edilerek Cumhuriyet savcılıklarına bildirilen 10 bin kişi hakkında ise soruşturma ve adli süreç devam ediyor.

HDP AÇIKLAMALARINI PAYLAŞMIŞ

Yakınlarına göre, Gözpınar köyü Muhtarı Hasan Gül de bu istatistikler içindeki yerini aldı. Hasan Gül herkese açık olan sosyal medya hesabında sadece parlamentoda temsil edilen (HDP) yasal bir partiyle ilgili haberleri ve onun yöneticilerinin açıklamalarını paylaşmıştı.

Yine yakınlarına göre, HDP açıklamaları ya da başta Selahattin Demirtaş olmak üzere Hdp yöneticilerinin açıklamaları kimi zaman birçok basın yayın organında yer almakta ve bunları paylaşmamın hukuki olarak yasadışı hiçbir tarafı olmaması gerekir.

Gözpınar köyü Muhtarı Hasan Gül’ün yakınları “Cumhurbaşkanı düzenli olarak muhtarları toplamakta, ülke gündemine dair mesajlarını burada vermekte, bu tablonun içinde olmayan yani sarayın muhtarı olmayanlar ise türlü gerekçelerle görevlerinde uzaklaştırılmakta veya tutuklanmaktadır” diyor.