Maraş Valiliği, Maraş Katliamı’nın 34. yılında Maraş’ta yapılmak istenen mitingi yasakladı. 23 Aralık günü yapılamk istenen anmanın haksız yere yasaklandığını savunan Alevi örgütleri Maraş’a doğru yola çıktı.

9 kentten gelen Alevi kurumları, STÖ ve siyasi parti temsilcilerinin yer aldığı onlarca araç Narlı beldesi girişinde bekletiliyor.

Ankara, Çorum, Mersin, Adana, Sivas, İstanbul, Afyon ve İzmir’den gelen aralarında BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, CHP Milletvekili Hüseyin Aygün ve Durdu Özpolat, Alevi kurumları, sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcilerinin de bulunduğu çok sayıda kişiyi taşıyan onlarca araç Maraş’ın Pazarcık İlçesi’ne bağlı Narlı beldesinde polislerce durduruldu.

Malatya'dan yola çıkan Alevi örgütleri ile çeşitli siyasi partilerinin üyelerinin otobüsleri ise kent çıkışında durduruldu. Otobüslerin bağlanması üzerine, kitle, özel araçlarla yola çıktı. Yol boyunca sürekli durdurulan Maraş yolcuları, en son Akçalar Jandarma Karakolu'na götürüldü. Burada kimlik kontrolü ve GBT kontrolü yapılan yolcular, saatlerdir bekletiliyor.