2014 yerel seçimlerinde CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan ve çok az farkla seçimi kaybeden Mansur Yavaş, CHP’den istifa etti.

Yavaş, istifa dilekçesini hem CHP Genel Merkezi’ne, hem de parti üyeliğinin resmen düşürülmesi için Yargıtay’a gönderdi.

Sözcü'nün haberine göre, MHP kökenli olan, daha önce MHP’de iki dönem Ankara-Beypazarı ilçe belediye başkanlığı görevinde bulunan Yavaş, 2009 yerel seçimlerinde ise, MHP’den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmuş, ancak seçilememişti. 

Şansını 2014 yerel seçimlerinde, bu kez CHP’den deneyen Yavaş’ın az farkla seçimi kaybettiği açıklanmış, Yavaş ve ekibinin Yüksek Seçim Kurulu’na yaptıkları başvurular da sonuç vermemişti.

RAHATSIZLIKLARINI DIŞA VURMUŞTU

Mansur Yavaş, seçim sonrasında, özellikle YSK’ya başvuru aşamasında CHP tarafından yeterince destek görmediğini yakın çevresiyle paylaşmış, rahatsızlıklarını dile getirmişti.

Geçen hafta içinde ise, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Yavaş’a yakın olarak nitelendirilen CHP’li üyeleri, CHP’den istifalarını vermişlerdi. Yavaş’ın da istifa edebileceği konuşulmaya başlanmıştı.