Türkiye genelinde KESK üyelerine yönelik olarak 19 Şubat 2013 tarihinde yapılan operasyon kapsamında Malatya'da gözaltına alınan 6 emekçi memurdan 3'ü ilk duruşmada tahliye edildi.

"DHKP/C üyesi oldukları" iddiasıyla 19 Şubat 2013 tarihinde gözaltına alınarak tutuklanan 6 KESK üyesi, Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk duruşmalarına bugün çıktı.

Mahkeme Ebru Çetin, İlyas Geçgin ve Erhan Sezer hakkında tahliye kararı verirken, Erdoğan Canpolat, Ejder Sütçü ve Özkan Karataş'ın ise tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Duruşma 24 Eylül'e ertelendi.

KESK üyeleri duruşma öncesinde Eğitim-Sen binasından adliyeye yürüdü. Polis, adliye önünde açıklama yapılmasına izin vermedi. Ancak yaşanan gerginliğin ardından adliye önünde açıklama yapan KESK üyeleri, tutuklu bulunan tüm KESK üyelerinin serbest bırakılmasını istedi.

Siyasi operasyonların KESK'in meşru mücadelesini kırmak ve demokratik mücadeleyi engellemek için yapıldığına dikkat çekildi, "Ancak dün olduğu gibi bugün de demomratik meşru mücadelemiz sürecektir" denildi. (Etha)