Erenler Eğitim ve Kültür Vakfı, cemevlerinin elektrik giderinin Diyanet İşleri Bütçesi tarafından karşılanması için açtığı davayı kazanması ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

Vakfın Esenyurt bulunan merkezinde düzenlenen basın toplantısına Erenler Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Emin Yılmaz, Cem Vakfı Genel Başkanı Erdoğan Döner ve vakıf üyeleri katıldı. 

Basın açıklamasını okuyan Emin Yılmaz, Erenler Eğitim ve Kültür Merkezi Vakfı olarak, cemevimizin elektrik giderlerinin Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesinden karşılanması istemiyle açtıkları dava da mahkeme; elektrik giderlerinin Diyanet İşleri bütçesinden karşılanmasına karar verdiğini belirtti. Ancak Esenyurt Kaymakamlığı'nın, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın cami ve mescit dışında bir yeri ibadethane olarak kabul etme yetkisinin bulunmadığı' gerekçesi ile davayı Danıştay'a götürdüğünü ifade ederek, Danıştay 13. Dairesi, kaymakamlığın talebini reddederek, AİHM içtihatlarına da vurgu yaparak oy çokluğuyla yerel mahkemenin kararını onadığını belirtti.   

Yılmaz şunları kaydetti: 

"Elektrik giderlerimizin karşılanması için Nisan 2015'de Esenyurt Kaymakamlığına başvuruda bulunup, kabul edilmesi sonucunda İstanbul 6 İdare Mahkemesi'ne Mayıs 2015'de dava açtık. Yerel mahkemeye açtığımız dava 2016 yılının Nisan ayında Cemevimizin elektrik giderlerini 'Diyanet İşleri Başkanlığınca ödenmesi yönünde karara bağlanmıştır. İdare ise itiraz için Danıştay'a başvurmuştur. Danıştan 13. Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin kararını yerinde görerek onamıştır. Danıştay'ın vermiş olduğu kararı memnuniyetle karşıladık" dedi.