Soma'da 301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasını soruşturan Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı, Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan hakkında yakalama kararı çıkarılmasını istedi. Ancak Nöbetçi Mahkeme, "Gürkan'ın kusurlu olduğunu gösterir bilgi olmadığı" gerekçesiyle bu talebi reddetti.

Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma kapsamında delil toplamayı sürdürüyor.

Soruşturmada bugüne dek gözaltına alınan 36 şüpheliden sekizi tutuklanmış, dokuzu hakkında adli kontrol kararı verilmiş, 19 kişi ise serbest bırakılmıştı. Tutuklananlar arasında Alp Gürkan'ın oğlu ve Soma Linyit Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan ile Soma Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Ramazan Doğru da bulunuyor.

Zanlılar Türk Ceza Kanunu'nun 85/2 maddesi gereğince "taksirle birden fazla insanın ölümüne sebebiyet vermek" suçlamasıyla yargılanacak.

Soma'da, bazı işçiler ve yakınları tarafından Adliye binası önünde başlatılan oturma eylemi ise bugün de sürüyor.

FACİA TBMM GÜNDEMİNDE

Öte yandan, Soma'daki maden faciası ile ilgili Meclis Araştırması açılmasını içeren önergelere yönelik görüşmeler de TBMM Genel Kurulu'nda devam ediyor.

Dün başlayan görüşmelerin, muhalefetin oturumun Meclis TV'den yayınlanmasında ısrar etmesi üzerine bugün sürmesi kararlaştırılmıştı.

Bugünkü oturumda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik facia ile ilgili olarak, "Kimin ihmali varsa ortaya çıkarılacak" dedi. (BBC Türkçe)