Uğur Kurt’un bir yakınının cenazesi için bulunduğu Okmeydanı Cemevi avlusunda başına isabet eden kurşunla ölümü davasında sanık polis Sezgin Korkmaz’a ‘taksiren ölüme sebebiyet vermek’ten 12 bin 100 TL adli para cezasına çevirmesinin ardından, mahkeme kendisi için sanık polis Sezgin Korkmaz’dan 19 bin 703 TL 97 kuruş istedi.

‘MAHKEME GİDERİ 19 BİN, ADAM ÖLDÜRMENİN BEDELİ İSE 12 BİN LİRA’

Hacı Bişkin'in Gazete Duvar'da yer alan haberine göre, “Yargı için insan hayatı kendi masrafından ucuz” diyen Kurt ailesinin avukatı Aslı Kazan,“Mahkeme sanık polis Sezgin Korkmaz’a 1 yıl 8 ay hapis cezası verdi. Bu cezayı da 12 bin 100 lira adli para cezasına çevirdi. Dosya görülürken çeşitli masraf kalemleri oluşmuş. Adli tıptan çeşitli raporlar alındı, fotokopi masrafları oluştu. Bunların da masrafları 19 bin lirayı buluyor. Mahkeme giderleri 19 bin 703 lira, adam öldürmenin bedeli ise 12 bin 100 lira” dedi.

NE OLMUŞTU?

Uğur Kurt, Okmeydanı’nda 22 Mayıs 2014’teki olaylar esnasında, bir yakınının cenaze törenine katılmak için Okmeydanı Cemevi’nde bulunduğu sırada başına mermi isabet etmesi sonucu yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında mahkeme sanığın, “taksirle ölüme neden olma” suçundan 2 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. İyi hal indirimi uygulayan mahkeme, cezayı 1 yıl 8 aya indirdi. Mahkeme bu cezanın da 605 gün karşılığı olarak 12 bin 100 TL adli para cezasına çevrilmesine oy birliği ile karar verdi.