Okmeydanı Cemevinin bahçesinde 3 yıl önce polis kurşunuyla hayatını kaybeden Uğur Kurt’un katiline verilen 12 bin 100 liralık adli para cezası Didim’de protesto edildi.

Didim Demokrasi Platformu Kent Meydanında yaptığı basın açıklamasıyla Uğur Kurt’un katili polise verilen 12 bin 100 liralık mahkeme kararını protesto etti.

Platform adına basın açıklaması yapan Akbük Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Şube Başkanı Haydar Kocaoğlu “Adaletin Alevilere görünen yüzü budur. Bir cana karşılık verilen ceza 1 yıl 8 ay, onun da parası 12.100 TL’dir. Caminin içine ayakkabıyla girildi diye kıyameti koparanlar, Cemevimizde öldürülen Uğur Kurt’un katilini serbest bıraktılar” dedi.

Kocaoğlu, "Uğur’u katleden polis savunmasını ‘panik oldum, ateş ettim’ diye açıkladı. Ama bu durum panikle değil, ancak bilinçaltındaki nefret duygusuyla açıklanabilirdi. Bu nefreti ve biz Alevilere olan düşmanca tavrı, Uğur kanlar içerisinde yerde yatarken Cemevinin avlusuna yağdırdıkları biber gazı bombaları ile net bir şekilde gördük. Öyle ki ambulansın bile mahalleye girmesini engellediler” diye konuştu.

Mahkemenin polise verdiği 12 bin 100 liralık para cezası kararının, bu ülkede adaletin olmadığını bir kere daha gösterdiğini belirten Kocaoğlu: “Söz konusu Aleviler olduğunda böyle şeyler vakayı adiyedendir. Dava, katil zanlısının 3 yıl tutuksuz yargılanması suretiyle devam etti. Savcı bile kasıtlı olarak adam öldürüldüğünü iddia etti. Buna da en az 16 yıl ceza verilmesini talep etti. Fakat Hakim bu suçun cezasını 1 yıl 8 ay olarak belirledi. Bununla da yetinmeyip cezayı 12.100 TL para cezasına çevirdi. Demek ki; Cemevinde bir Alevi’yi öldürmenin cezası 12.100 lira imiş. Polis 3 yıl önce Uğur Kurt’u öldürdü, mahkeme de dün vermiş olduğu kararla Alevilerin adalete olan güven duygusunu öldürdü” dedi.