Zaman gazetesi yazarı Etyen Mahçupyan, Cengiz Çandar'ın 'dalkavuk' eleştirisine köşesinden meydan okudu.

AKP'nin 30 Mart yerel seçimlerinde aldığı oyu 'Halk İhtilali' olarak tanımlaması nedeniyle sert eleştirilere hedef olan Etyen Mahçupyan bugün köşesinden yanıt verdi.

Radikal gazetesi yazarı Cengiz Çandar'ın, “AKP’yi dalkavukluk ruhuyla 'halk ihtilali' diye palavracı bir dille tanımlayarak, Türkiye’yi bir 'muhaberat devleti'ne sürükleyecek özellikler taşıyan MİT Yasa tasarısından 'demokratik' sonuçlar çıkartacak kadar kendinden geçerek ve Anayasa Mahkemesi’nin HSYK Kanunu’nun bazı maddelerini iptali karşısında sessizliğe bürünerek 'demokrat' camiada barınamazsınız” sözleriyle eleştirdiği Etyen Mahçupyan bugün köşesinden Çandar'ı 'yazı yazamaya' davet etti.

Mahçupyan, yazısının sonuna düştüğü notta Çandar'a, "Kendisini daha cesur olmaya ve açıkça beni hedef alan güzel bir yazı yazmaya davet ediyorum" dedi.

Etyen Mahçupyan'ın düştüğü not şöyle:

"Cengiz Çandar, Batılı gözlemcilerin alıntılarını art arda ekleyerek makale yazma tekniğinde ilerleme kaydettiği 13 Nisan yazısında bana da sataşmak istemiş. Kendisini daha cesur olmaya ve açıkça beni hedef alan güzel bir yazı yazmaya davet ediyorum. "

Yazının tamamıı için tıklayınız...