Emek Sineması protestoları sırasında Taksim Mado şubesine sığınan protestoculara su vermediği ve yardım etmediği gerekçesiyle hacker grubu Redhack, Mado'nun sitesini ikinci kez hacklemişti.

Mado ise protestoların ardından kendilerine yöneltilen suçlamalara, video ile açıklama getirdi.

Mado, açıklamasında, protestocuları, "İstiklal Caddesi'nin karakteristik unsurlarından biri olan ve aynı sokağı paylaştığımız Emek Sineması’nın geleceği hakkındaki endişelerini duyurmak için toplanananlar" olarak nitelendirirken, kendi şubelerinin polis şiddetinden olumsuz etkilenenlerin "bir nevi sığınağı görevini" üstlendiğini öne sürdü.

Mado açıklamasında, olay esnasındaki kamera görüntüleri de açıklamaya eklenirken, "bina içerisinde bulunan ve şubemize sığınan vatandaşlarımıza su, kolonyalı mendil, limon servis edildiği net bir şekilde görülmektedir," denildi.

Açıklamada, "Herkes için endişe verici bu kargaşa ortamında yaşanan olumlu veya olumsuz algılanabilecek, çalışanlarımızın doğal reflekslerinin kurumsallığa mal edilmesini doğru bulmamakla birlikte olay anında tüm samimiyet ve özverisiyle, ellerinden geleni yapan ve bu gergin ortamı bizzat yaşayan bütün çalışanlarımıza teşekkür etmeyi de vicdani borcumuz olarak görüyoruz," denildi.

İşte MADO'nun açıklamaya eklediği ilgili kamera görüntüleri: