Çözüm süreciyle birlikte hükümetin atması istenen ilk adımlardan olan hasta tutsakların serbest bırakılması yönünde ciddi hiçbir adım atmayan hükümetin, Madımak’ı yakan tetikçileri hasta tutsak adı altında salma hazılığında olduğu ileri sürüldü.

Metris T Tipi kapalı cezaevinde bulunan siyasi tutsak Enver Baysal önceki hafta gönderdiği mektupta, Madımak’ta 33 aydını katledenlerin tahliye edilmek için Metris 2 No’lu T ve R Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na getirildiğini belirtti. Madımak katillerinin Adli Tıp’a çıkarıldığını belirten Baysal, “Aldığımız bilgiye ve bir arkadaşımızın da tanık olduğuna göre, Sivas-Madımak katilleri de bu süreç vesilesi ile buraya getirilmişlerdir. Onları, R-Tipi’ne alarak Adli Tıp’a çıkarmışlar” diye kaydetti.

'HASTA TUTSAKLAR KÖTÜLEŞTİ'

Metriste bulunan hasta tutsakların durumlarının daha da kötüleştiğini belirten Baysal, “İki kolu olmayan, bir bacağı kalçadan itibaren kesilen, beyninde tümör olan, böbrek kanseri olan, belden aşağı yüzde 80 felç olan, tekerlekli sandalye de yaşamak durumunda olan, tamamen felç olan arkadaşlarımızın tek tek durumunu burada yazmaya çalışırsak sayfalar yetmeyecektir. Bu arkadaşlarımızın daha önce kaldıkları cezaevlerinde kötü bir tedavi süreçleri söz konusudur. Bu süreçte (yaklaşık 40 gün oldu) arkadaşların tedavileri de kesintiye uğradı” dedi. (Özgür Gündem)