İzmir’den Lübnan’a giderken Yunanistan tarafından durdurulan yük gemisinden 10 bin patlayıcı düzeneği ve 10 bin amonyum nitrat parçası çıktı.

Lübnan ve Yunanistan hükümetinin el konulan yük gemisinde yaptığı incelemenin sonuçlandığı açıklandı.

Lübnan’ın başkenti Beyrut merkezli Al Akhbar gazetesinin haberine göre, Lübnan’a giderken Yunanistan tarafından durdurulan yük gemisinden 6400 modern saldırı tüfeği, 10 bin patlayıcı düzeneği ve 10 bin de amonyum nitrat parçası çıktı.

“Cookie Boy” isimli geminin Lübnan’a yol almadan önce İzmir Limanı’nda demirlediği ve yola çıktıktan bir süre sonra Yunanistan sahil güvenliği tarafından Girit açıklarında durdurularak, Suda Limanı’na çekildiği uluslararası basına da yansımıştı.

28 Şubat’ta durdurulan ve arama yapılan gemideki altı konteynerin ikisinde çok sayıda silah, patlayıcı madde ve cephanelik bulunduğu açıklanmıştı.

Al Akhbar gazetesi konuya ilişkin olarak yayımladığı haberinde, gemide ele geçirilen, bomba ve patlayıcı yapımında kullanılan amonyum nitratın IŞİD için “aranılan” bir madde olduğuna dikkat çekti.

İran Radyosu IRIB, geminin durdurulma olayının, Türkiye’nin teröristlerin Türkiye topraklarından Suriye’ye rahat bir şekilde geçmeleri ve teröristlere her türlü desteği verdiği gerekçesiyle ağır eleştiriler aldığı bir dönemde gerçekleştiğine dikkat çekti.

Bir süre önce Türkiye’ye ait bir deniz taşımacılığına ait başka bir gemide de patlayıcı bulunduğunu ve geminin hareketinin İsveç tarafından durdurulduğunu hatırlatan IRIB, İsveç makamlarının, söz konusu geminin Ortadoğu’ya patlayıcı götürme hedefinde olduğunu bildirdiğini kaydetti.

IRIB haberinde, Suriye yönetiminin Türkiye’yi teröristlere silah ve diğer alanlarda verdiği destekten dolayı birçok kez uyarıda bulunduğunu kaydetti.