Şırnak'ta infaz edildikten sonra zırhlı aracın arkasına bağlanarak cenazesi yerde sürüklenen Hacı Lokman Birlik'in açıklanan ön otopsi tutanağında Birlik'in vücudunda 28 kurşun girişinin olduğu belirlendi.

Raporda, Birlik'e isabet eden kurşunların yalnızca 2'sinin uzak mesafeden atıldığının tespit edilmesi ise diğer 26 kurşunun yakın mesafeden sıkılarak Birlik'in infaz edildiğine işaret ediyor.

Şırnak'ın Dicle Mahallesi'nde özel harekât timleri tarafından infaz edilip akrep tipi zırhlı aracın arkasına bağlanarak sürüklenen Hacı Lokman Birlik'in ön otopsi tutanağı açıklandı.

Raporda Birlik'in bedeninde 28 kurşun girişi, 20'den fazla kurşun çıkışı ve çok sayıda mermi parçaları izi olduğu kaydediliyor. Birlik'e isabet eden kurşunların 2'sinin uzak mesafeden yapıldığı belirtilen raporda, elbiselerden dolayı diğer kurşunların mesafesinin anlaşılmadığı bu yüzden atış artıklarının incelenmesi gerektiği belirtildi.

Raporda, Birlik'in yüzü dâhil tüm vücudunda kan bulaşığının olduğu, kulak, burun, alın, el, ön diz kapağı, arka diz kapağı, parmaklarında sıyrıkların olduğu kaydedildi. Birlik'in boyun sol yanda alt dudak sol tarafın kopmuş olduğu belirtilen raporda, "Madibulada kemik doku kaybına neden olan dil yumuşak doku, kas doku ve kemik parçalarının gözüktüğü, 15x6 cm'lik muhtemel ateşli silah mermi çekirdeğinin giriş çıkış yaptığı geniş defekt alanının olduğu saptandı" denildi.

Raporun sonuç bölümünde ise şu bilgilere yer veriliyor:

* Cesette tespit edildiği kadarıyla 28 ateşli silah mermi çekirdeği veya parçaları isabet etmiş olup, tespit edilebildiği kadarıyla en az 17 tanesinin öldürücü nitelikte olduğu, diğerlerinin öldürücü nitelikte olmadığı,

* Cesetten çok sayıda ateşli silah mermi çekirdeği parçaları elde edildiği, ateşli mermi silah çekirdeği elde edilmediği,

* Haricen 1 ve 15'no'lu da tarif edilen atışların cilt, cilt altı ve kemik doku bulgularına göre uzak atış mesafesinden yapılmış olduğu, diğer atışların elbiseli bölgeye isabet etmesinden dolayı atış mesafesi tayini yapılabilmesi için elbiselerin atış artıkları yönünden incelenmesi gerektiği,

* Cesetten toksikolojik inceleme içi 2 tüp kan, 1 tüp göz iç sıvısı ve 1 tüp safra sıvısı alındığı,

* Kişinin ölümünün çoklu Ateşli Silah Mermi yaralanmasına bağlı seri kot, ekstremite, mandibula, pelvis ve vetrerba kırıklarıyla birlikte çoklu iç organ ve büyük damar yaralanmasından gelişen iç kanama ve meduller şok sonucu meydana geldiği kanaatine varıldı." (DİHA)