Askeri operasyon ve saldırıların devam ettiği Diyarbakır’ın Lice ilçesinde, insansızlaştırma politikaları köyleri boşaltmaya kadar vardı. 

DİHA’nın haberine göre; Lice’ye bağlı Yalaza köyünde bulunan yaklaşık 90 ev, askerler tarafından zorla boşaltıldı. Köyü işgal eden asker ve özel harekat polislerinin köylülere "Sıcak çatışmaya gireceğiz. Geniş kapsamlı operasyon yapacağız. Can güvenliğinizden sorumlu değiliz" diyerek, köyü zorla boşalttıkları belirtildi. 

Giriş çıkışların olmadığı köyde araç bulamayan köylüler, dün traktörlere bindirilerek köyden zorla çıkartıldı.

Öte yandan Lice’de "Sokağa çıkma yasağı" ilan edilmesiyle başlayan bombardıman devam ederken, bölgeye sevk edilen binlerce özel harekât timi ve asker kırsal alan ile evleri ateşe vermeye devam ediyor. Yine Çağdaş köyünde bu sabah bir evin askerler tarafından yakıldığı bildirildi.

Lice’ye bağlı Baharlar ve Çavundur köylerinde yaşayan yurttaşların dışarı çıkması üzerine "yasağı ihlal ettikleri" gerekçesiyle 200 ile 300 TL arasında para cezası kesildi.

Lice'de ayrıca PKK'lilere ait mezarlık tamamen tahrip edilerek yıkıldı. PKK'lilere ait "Şehit Amed û Şehit Hevîdar Şehitliği" askerler tarafından yıkıldı.