Diyarbakır'ın Lice ilçesinde meydana gelen ve 2 kişinin ölümü 1'i asker 3 kişinin yaralanması ile sonuçlanan olayları yerinde inceleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, insanların çatışma ve ölüm istemediklerini belirterek, "Bu olayın çözüm sürecini etkilemeyeceğini düşünüyorum. Yeniden bir çatışmanın fitilini ateşlemeyeceğini düşünüyorum, ateşlememesi lazım" dedi.

Lice'de incelemelerde bulunan ve hem olay yeri, hem de cenaze ile taziyelere katılarak hastanelerdeki yaralıları ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve CHP İstanbul milletvekili Melda Onur, gözlemlerini anlattı. 

Ateşli silah kullanılmasaydı iki yurttaşın ölmeyeceğini söyleyen CHP'li Tanrıkulu, "Ateşli silah kullanılmış, hatta bir sivilin düştüğü görüldükten sonra ateşe devam edilmiş, ikinci bir ölümün ve ağır yaralı bir yurttaşımızın oluşmasına sebebiyet verilmiş. Lice'de bu gerginlik var. Cenazeye katıldık, oradan Lice'ye gittik. İnsanların ağzını bıçak açmıyor gerçekten 90'lı yılların başından boşaltılan köyler buralar ve 2000'li yılların başından yeniden yerleşime açıldı, insanlar Adana'dan, Mersin'den yeniden buraya geldiler. Evlerini yeniden onardılar, bağlarını bahçelerini yeniden yapmaya çalışıyorlar" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, kabul etsek, etmesek karakolların, insanlarda geçmişin travmasını yarattığını, geçmişte ya bir faili meçhul cinayetin, bir köy yakma ve boşaltmanın veya işkencenin adresi olduklarını ifade ederek, "Binlerce insan o karakollar sayesinde mağdur edilmişti. Dolayısıyla eğer barış süreci varsa, çözüm olacaksa bu karakolların yeniden tahkim edilmesine ve yeni yeni büyük karakolların yapılmasına ihtiyaç yok diyorlar. Ben hükümetin bu süreci iyi yönettiğini düşünmüyorum. Yönetseydi karakolların niçin yapıldığını, yeniden bir savaş için değil, gerçekten güvenlik için yapıldığını, asayiş için yapıldığını ve insanların daha güvenlikli yaşaması için yapıldığını izah edebilirlerdi" dedi.