Diyarbakır'ın Lice ilçesinde gençlerin yol kapatma eylemi ve yaşanan çatışmalar ardından, alanda geniş çaplı bir operasyon başlatıldığı iddia edildi. BDP'nin çağrısı üzerine halk operasyon bölgesine doğru harekete geçti. 

Kalekol inşaatlarına hız vermesini protesto etmek amacıyla Lice'ye bağlı Gelik mezrasında bir grup gencin Diyarbakır-Bingöl karayolunun ulaşıma kapatması ardından başlayan gerginlik tırmanıyordu.

Gençlerin yolu trafiğe kapatması üzerine, polis ve askerin müdahalesi sonucu gece boyu çatışmalar yaşandı. Diyarbakır Valiliği'ne göre Valilik, Kocaköy- Duru, Hani- Lice ve Lice-Kulp arasında, üç ayrı noktada yol kesildi, askerlerin müdahalesinde yaşanan çatışmada iki zırhlı araç hasar gördü. Valilik, eylemi yapanların PKK'liler ve PKK'ye mensup "müzahir gruplar" olduğunu savundu.

Olayların sona ermesi ardından askerler tarafından Kocaköy ilçe girişinde ve Duru Jandarma Karakolu önünde kontrol noktaları kuruldu.

Kontrol noktalarında araçların geçişlerine izin verilmezken, sürücüler Hani-Lice karayoluna yönlendirildi. Sabah saatlerinde ise askeri operasyon başlatıldığı iddia edildi.

Olayların duyulması üzerine Lice, Hani, Kulp, Kocaköy merkez ve köylerinden çatışmaların ve yol kapatmanın olduğu bölgeye aralarında BDP ilçe örgütü yöneticileri ve belediye eş başkalarının da olduğu çok sayıda kişi operasyon bölgesine gitti.

Yazılı bir açıklama yapan BDP Diyarbakır İl Örgütü: Biz; BDP il yönetimi olarak söz konusu çatışmaların sona erdirilmesi için operasyon alanlarına doğru arkadaşlarımızı yönlendirdik. Tüm halkımızı da bu konuda duyarlı olmasını, çözüm sürecini sabote edenlere karşı durmasını ve operasyon alanlarına gitmesi gerektiğini belirtiyoruz. Barış sürecinin ancak böyle devam ettirebileceğinin altını çiziyoruz. Gerektiğinde halkımızla beraber operasyonlara karşı canlı kalkan olmaya da hazır olduğumuzun da tekrar altını çiziyoruz. (ANF)