Binlerce askerin abluka altına aldığı Diyarbakır'ın Lice ilçesinin Yalaza (Kerwas) köyüne bağlı Mehlê mezrasının 200 metre yakınında çıkan çatışmanın daha da şiddetlendiği bildirildi.

DİHA'nın haberine göre; çatışmanın devam ettiği bölgeye gitmek isteyen aralarından kadın ve gençlerin de olduğu 50 yurttaş, köy çıkışında özel harekatçılar ve askerler tarafından durdurularak engellendi. 

Çatışmayı önlemek için giden bölgeye gitmek isterken durdurulan grup içerisinde bulunan gençler, çırılçıplak soyuldu. Ardından da yere yatırılarak işkence edildi.

DİHA'nın köy sakinlerine dayandırarak verdiği bilgiye göre yurttaşlardan 2'si işkence edilerek öldürülmüş olabileceği aktarıldı.

Gazeteci Sertaç Kayar da aynı benzer ifadeleri kullanarak şu mesajı paylaştı:

Bölgede serbest gazeteci olarak çalışan Sertaç Kayar Twitter hesabından ise şu bilgileri geçti:

NELER OLDU?

“Lice'nin Kerwas (Yalaza) Mehle mezrası ablukaya alındı. Kısa süreli silah seslerinin ardından köylüler elleri kelepçeli olarak meydanda toplatıldı. Köyden çığlıklar yükseliyor. Ne olduğu konusunda net bilgi yok. İrtibat kurulamıyor.

“Kerwas'tan yoğun duman yükselirken, çok sayıda helikopter havalandı. Gazetecilerin ilçe merkezine girişi yasak.Girişimze izin verilmedi.

“Yaklaşık 20 kişi darp edilerek zırhlı araçlara bindirildi. Çok sayıda yaralı var. Meydanda ağır 2 yaralı olduğu öğrenildi. Bir çadır yakıldı.

“Yerdeki 2 kişi hareketsiz yatıyor. Başlarında asker bekliyor. Birkaç yaşlı dışında herkes gözaltına alındı, çocukları köyde kaldı.

“Çocuklara bir kadın bakıyor. Yangın köye doğru geliyor ve müdahale edecek kimse yok. Çocuk ve yaşlılar tedirgin.”