Libya Ordusu Sözcüsü Mohamed Hegazy, Türk bandıralı sivil gemilerin, son birkaç gündür Libya’daki Müslüman Kardeşler bağlantılı teröristlere uçaksavar ve mühimmat taşıdığını söyledi.

Diken'de yer alan habere göre, Londra merkezli Al Arab gazetesine konuşan Hegazy, teröristlerin, Türkiye’den aldıkları silahları Libya hava kuvvetlerine ait savaş uçaklarına karşı kullandıklarını aktarırken, bu gemilerin belirli aralıklarla savaşçı taşıdığını kaydetti.

Libya Ordusu Sözcüsü'ne göre; geçen hafta terörist taşıyan Türk gemilerden biri Libya hava kuvvetleri tarafından Bingazi açıklarında tespit edilerek vuruldu ve batırıldı.

Geçen mayıs ayında da Tuna-1 adlı bir gemi Libya açıklarında vurulmuş, üçüncü kaptan ölmüştü.

Türkiye’nin uluslararası suç işlediğine dikkati çeken Hegazy, 2011’de Muammer Kaddafi rejiminin sona ermesinden itibaren resmi olarak tanınan Tobruk hükümetinin, radikal İslamcı terörist gruplarla mücadele ettiğinin de altını çizdi.

Ülkede, uluslarası arenada tanınan Tobruk hükümeti dışında bir de Trablus’ta İslamcılara destek verdiği bilinen başka bir hükümet daha bulunuyor. Bu hükümeti tanıyan tek ülke ise Türkiye.