Libya'dan gelen ölüm haberleri bitmek bilmiyor. Halk, bu sefer de Trablus’un 150 km doğusundaki Majar köyüne düzenenen hava operasyonunda öldüğü öne sürülen, aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu sivilleri toprağa veriyor. NATO ise iddiaları kabul etmiyor.

Hava saldırısından sonra, Libya hükümet sözcüsü Musa İbrahim yaptığı açıklamada, hayatını kaybedenler arasında 33 çocuğun da olduğu onlarca sivilin hayatını kaybettiğini belirtti. İbrahim'e göre, bu operasyonun nedeni, NATO'nun Majar köyüne 10 kilometre mesafedeki Zlitan'ı ele geçirmeye çalışan muhaliflere güneyden kapı açmak istemesi.

Uluslararası ajanslar, Kaddafi Yönetimi’nin iddiasını doğrulayıcı bilgilere henüz ulaşamadıklarını açıklarken, Libya devlet televizyonunda saldırıda ölen çocukların cesetleri iddialarını desteklemek amacıyla yayınlandı. Ayrıca, hastanede tedavi edilen kadın ve çocuklar da gösterildi. Ölümlerin Majar köyünde yaşandığı, 20 aileden kayıplar olduğu belirtildi.

Majar halkı da yaptığı açıklamada NATO'nun hava saldırısında bir sıra evin yıkıldığını, kurtarma çalışmalarına katılmak için gelen bir çok sivilin de bombardıman sırasında öldüğünü veya yaralandığını söyledi.

Muhaliflerin, söz konusu bölgede Kaddafi güçleriyle çatışma içinde olduğu, NATO'nun da isyancılara destek vermek için operasyon düzenlediği biliniyordu.

NATO’dan bir sözcü, sivil ölümleriyle ilgili olarak “Bu iddiaları araştırıyorum. Sivil kayıpları konfirme edemiyorum, herhangi bir can kaybını üzüntüyle karşılarız. Biz, sivilleri kasten hedef alan Kaddafi’nin aksine, sivil kayıpları önlemek için büyük özen gösteriyoruz” dedi.

NATO, sivillerin yerleşim alanlarını bombaladığını kesin bir dille inkar ediyor ve askeri bölgelerin hedef alındığını ifade ediyor.
 
Ülkede, ölenler için üç günlük yas ilan edildi. Hayatını kaybedenler, toplu cenaze törenleriyle toprağa veriliyor. (Hürriyet)