İstanbul LGBT Dayanışma Derneği, Hevi LGBTİ Oluşumu, Pembe Hayat, Lambda İstanbul, Spod, Trans Blok, İzmir Siyah Pembe Üçgen, Eskişehir Morel, Keskesor, Kırmızı Şemsiye Cinsel Sağlık ve İnsan Hakları Derneği, Adana Kuir, Mersin 7 renk ve Kaos GL isimli LGBT örgütleri translara yönelik giderek artan polis şiddetini protesto ettiler.

'VELEV Kİ İBNEYİZ ÖLÜDÜRMEKLE BİTMEYİZ'

Son 20 günde 8 trans kadının sivil polisler tarafından darp edildiği Şişli karakolunun önünde,”Çalışma ve barınma hakkımız engellenemez” pankartını açan LGBT örgütleri, hep bir ağızdan her yeri kuşatan  polis terörüne tepki gösterdi. “Travestiyiz alışın buradayız gitmiyoruz”,  “Devletin başına dönme gelecek”, “ Polis fuhuş yap onurlu yaşa”, “Katıl polis hesap verecek”, “Velev ki ibneyiz öldürmekle bitmeyiz” sloganları eşliğinde LGBT örgütleri adına açıklamayı Ebru Kırancı okudu.

DEVLET KENDİNDEN OLMAYANA PERVASIZCA SALDIRIYOR

Şişli karakoluna bağlı sivil polislerin, son 20 günde 8 trans kadını feci şekilde dövdüğünü belirten  Kırancı, polislerin "Sizi buralarda bir daha görmeyeceğiz, sokaklara çıkmayacaksınız, bacaklarını kırarız' tehditleri eşliğinde transları darp ettiğini duyurdu.

Türkiye'de 2009'dan bu yana 36 trans kadının katledildiğine dikkat çeken Kırancı, devlet şiddetine sadece LGBT bireylerin maruz kalmadığını altını çizerek , "Kan  ve gözyaşı üzerinden değirmenini döndüren devletin ayakta kalabilmek adına kendinden olmayan herkese pervasızca saldırdığının ve kıyımlarına aynı hızla devam ettiğinin-edeceğinin de bilincindeyiz. Roboski ve Reyhanlı katliamları, iş cinayetleri, Hrant Dink cinayeti ve  Gezi direnişinde katledilenler bunun en somut örnekleri” diye konuştu.

SÖZ KONUSU LGBT’LER OLUNCA SESSİZLİK HAKİM

Yaşanan tüm saldırılarda toplumsal muhalefet eş zamanlı ses çıkartıp örgütlenirken, söz konusu eşcinsel, biseksüel ve trans bireyler olduğunda ölü bir sessizlik hakim olduğunu altını çizen Kırancı,yeni yeni toplumsal muhalefetin gündemine girse de yine de verilen tepkiler yetersiz kaldığından saldırıların devam ettiğini vurguladı.

Polisin uyguladığı şiddetin takipçisi olacaklarını duyuran  Kırancı, “Sadece LGBT örgütleriyle değil, şiddetinizin mağduru olan tüm kesimlerle. Bugün bizlere uyguladığınız şiddet yarın öfke seli olup üzerinize akacak. Uyguladığınız şiddetin yarın nerelere varacağının bilinciyle bir kez daha haykırıyoruz; bu daha başlangıç, mücadeleye devam. Travestiyiz buradayız alışın alışın gitmiyoruz. Nefret inat yaşasın hayat” dedi. (ANF)