Habertürk gazetesinin  11 Ekim 2012 tarihli bir haberde, iki kadının halay çeken fotoğrafını "Kadın PKK'lıların şoke eden görüntüleri" başlığıyla vermesi ve "çarpık ilişkiler" alt başlığı ile de yayınlaması LGBT örgütler tarafından protesto edildi.

               

Nefret söylemi ve cinsiyetçilik temelli haberi protesto etmek için Lambdaistanbul, LGBT Dayanışma Derneği ve İstanbul LGBT Dayanışma Derneği Habertük binası önünde toplandı ve tepki göstermek için de halay çekti.

 

"NEFRET SÖYLEMİ ARTTIKÇA, BARIŞI BEKLEMEK BOŞUNA"

Grup adına basın açıklamasını okuuyan Elif Avcı, "Yeni Akit, Hürriyet, Zaman ve Habertürk gibi birbirinden çok ayrı görünen gazetelerin birleştikleri bir nokta var: O da homofobi ve transfobi," dedi. Habertürk'ün LGBT bireyleri PKK'yi karalamak için araçsallaştırdığını söyleyen Avcı,"Bizler okunurluk yaratmak için kullanacağınız malzemeler değiliz!" dedi.

 

Lezbiyenlerin de halay çekebileceğini, ancak her halay çekenin lezbiyen olmayabileceğini söyleyen grup, "El ele tutuşmak sevgililik ifadesi olduğu gibi olmayabilir de" dedi. Açıklamada "Nefret söylemi arttıkça, barışı beklemek boşuna!" denildi.

 

Grup, halaylar eşliğinde, "Eşcinseller vardır, alışın alışın artık", "Susma haykır eşcinseller vardır", "Genel ahlak kimin ahlakı" sloganlarıyla dağıldı.