Sabah saatlerinde 16 kentte başlatılan KCK operasyonunda birçok kentte baskınlar yapıldı. Gözaltına alınanlar arasında eski milletvekili Fatma Kurtalan da var. Son gelen bilgilere göre, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde de arama yapılıyor.

Toplam 32 gözaltı ve 103 yerde de arama olduğu bilgisi geldi.

Bu sabah birçok kentte PKK'nın şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK'ya yönelik bir operasyon daha başlatıldı. Operasyon kapsamında Ankara'daki KESK Genel Merkezi'ne de baskın yapıldı. KESK Genel Merkezi'nde bir KESK üyesinin ofisinin arandığı belirtildi.

İstanbul, Siirt, Batman, Şanlıurfa, Mersin, Diyarbakır ve Ankara'nın da aralarında olduğu 16 kente yapılan baskınlarda eski DEHAP Genel Başkanı şimdiki BDP MYK üyesi Tuncer Bakırhan, eski BDP'li vekil Fatma Kurtulan ve DİHA muhabiri Murat Çiftçi'nin de aralarında olduğu 20'den fazla kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

BDP İSTANBUL İL BİNASINDA ARAMA

Beyoğlu'nda bulunan BDP İstanbul İl binası da arama yapılan yerlerden biri. İstanbul'da gözaltına alınan 15 kişi var.

SİİRT'TE KCK OPERASYONU

Siirt, Şanlıurfa-Viranşehir, Mersin BDP il Başkanlığı'nda da arama yapıldığı bildirildi.

İstanbul Özel Yetkili Savcılığın talimatıyla baskın yapılan kentler arasında Diyarbakır ve Batman'da var. Diyarbakır Büyükşehir Belediye binasında da arama yapılıyor.

Baskınlarda BDP il başkanlıklarının yanı sıra bazı sivil toplum örgütleri aranıyor.

Leyla Zana’nın Ankara'daki evinde de arama yapıldığı bildirildi. Zana henüz Diyarbakır'da bulunyor. Milletvekili olduğu için gözaltı kvb durumu olacak mı bilinmiyor.

Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yargıya haber veriyorum, duyuruda bulunuyorum’’ diyerek Leyla Zana’nın bir söyleşide dile getirdiği sözler nedeniyle soruşturma başlamasını istemişti.

Leyla Zana'nın Ankara Çankaya'daki evinde arama 3 saatin ardından sona erdi. Aramada Leyla Zana'nın TBMM tarafından verilen bilgisayarı ile kişisel evraklarına el kondu.

'VEKİL EVİ ARANAMAZ'
BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ise Zana'nın kaldığı eve gelerek polis aramasını durdurmak istedi. Meclis tarafından verilen Leyla Zana'ya ait telefon ve bilgisayarlara polis tarafından el konulduğunu söyleyen Buldan, arama yapılan evin Zana'nın yakını Cahit Yoldaş'a ait olduğu için polisin 'dokunulmazlık' düzenlemesini gözönünde bulundurmadığını vurguladı: "Meclis Başkanı Cemil Çiçek ile telefonda görüştüm. 'Aramanın yapıldığı yerin milletvekili evi olduğu bilinmiyordu ve arama yapıldı' dedi. Buna inanmıyorum."

'KESK ARŞİVİNE EL KONULDU'
Operasyon kapsamında Ankara'daki KESK Genel Merkezi'ne de baskın yapıldı. KESK Genel Merkezi'nde bir KESK üyesinin ofisinin arandığı belirtildi.

KESK Başkanı Lami Özgen, genel merkezde polisin yaptığı aramalarda konfederasyonun arşivlerine el konulduğunu söyledi. 12 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu bildiriliyor…

BAYDEMİR'DEN TWITTER AÇIKLAMASI
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Twitter'da yaptığı açıklamada ''Belediyemize ait Aram Tigran konservatuarı basıldı. Bağlama, darbuka, keman, piyano, def vb suç aletlerinin buluduğu merkezimiz aranıyor'' diye yazdı.