Akil İnsanlar Akdeniz Heyeti Başkan Vekili Lale Mansur, Gezi Parkı olaylarına ilişkin Başbakan’ın tutumunu eleştirdi. Alkol düzenlemesine de karşı çıkan Mansur, CHP'ye de 'kendini lağvet. Bir şeye yaramıyorsun' diye seslendi.

Mansur, Söz Sende'de Balçiçek İlter'in sorularını yanıtladı. İşte Lale Mansur'un o açıklamaları...

ÇEKİM OLMASA EKİP OLARAK GEZİ'YE GİDECEKTİK

Olayların büyüdüğü gece çekimlerimiz çok uzun sürdü. Gece üçe kadar çekimdeydim. Ertesi gün de yurtdışına bir düğüne gittim ve dört gün oradaydım. Çekimde olmasam ekip olarak Gezi'ye gidecektik.

1.5 YIL ÖNCE TAKSİM PROJESİ İÇİN İTİRAZ ETMİŞTİK

Taksim Platformu ile 1.5 yıl önce Taksim Projesi için itiraz etmiştik. O kadar betonlaşma içerisinde nefes alacak çok az yer var. Sadece Gezi Parkı için de değil genel olarak çok daha iyi projeler yapılabilir. Yayalaştırma projesi çok eski bir proje, Fransa'da deneyip pişman oldular. Daha iyi bir proje için arayışta olalım gibi bir çağrı yaptık ancak yerini bulamadı.

ALKOL DÜZENLEMESİNE KARŞIYIM

Demokrasi çoğunluğun azınlığa hükmetmesi değil. Asıl azınlığın haklarını korumak önemli. Çıkan alkol düzenlemesine karşıyım. Çünkü bazı Avrupa ülkelerinde alkolizm problemi var ve düzenleme gerekli ancak bizim ülkemizde 18-24 yaş arası alkolizm sorunu yok. Bu kanun sahte içki satışını, tezgah altı satışları arttıracak.

AŞIRI MÜDAHALEDEN SONRA YETER ARTIK DEDİLER

Başbakan'ın etrafındaki insanların neden Gezi Parkı'nda yaşananları anlatamadığını anlamıyorum. Gezi protestolarında polisin aşırı müdahalesinden sonra insanlar “Yeter artık” dedi. Bu aslında daha ileri demokrasi talebi. Zaten Başbakan çözüm sürecine girerken bu sözü vermişti. Demokratikleşmeden o süreçte de ilerleyemeyiz.

MEHMET ALİ ALABORA'YA YAPILANLAR ÇOK TEHLİKELİ

Mehmet Ali Alabora'ya yapılanları çok tehlikeli buluyorum. Annesinin mektubunu henüz görmedim ancak olanlara inanamıyorum. Hedef göstermek çok yanlış. Kimse kimse gibi düşünmek zorunda değil. Gezi Parkı'nda herkes vardı, buradan bir ders çıkarmalıyız.

BAŞBAKAN SADECE TÜRBANLILARIN DEĞİL HEPİMİZİN BAŞBAKANI

AK Parti şu an muhalefet gibi davranıyor. Bu karışıklığı muhalefet ister. Başbakan'ın sadece türbanlıların Başbakanı olduğunu düşünmüyorum. O hepimizin Başbakan'ı. Eğer dış mihraklar böyle bir oyun yapıyorlarsa şu an istemeden de olsa onların ekmeğine yağ sürüyor. Çünkü toplumda müthiş bir gerilim var. Erdoğan CHP'ye teşekkür etmekte de haklı, CHP kendini lağvetsin. Bu yaptıkları muhalefet falan değil.

AK PARTİ NEDEN İSTANBUL'UN SİLUETİNİ MUHAFAZA ETMİYOR?

AK Parti muhafazakar bir parti ise neden İstanbul'un siluetini muhafaza etmiyorlar? Haliç'teki köprüye herkes karşı çıktı ama Kadir Topbaş'ın çizdiği o korkunç şey orada duruyor. Ucubeyse, ucube işte orada.

PEKKAN'IN BÜTÜN BU OLAN BİTENDEN ÇIKARDIĞI SONUÇ BU MU?

Balçiçek İlter'in, Ajda Pekkan'ın Kadir Topbaş'a teşekkür ettiği “İstanbul Büyükşehir Belediyesi Taksim'e bugün 100 ağaç 5000 gül dikti. Doğaya verdiği destek için Kadir Topbaş'a teşekkürler” tweetini hatırlatması üzerine çok şaşıran Mansur “Şu an Ahmet Misbah Demircan gibi duruma uğramış durumdayım. Bütün bu olan bitenden çıkardığı sonuç bu mu?” diyerek uzun süre gülmesine engel olamadı.