Hava sıcaklığı, iç bölgelerde 1 ila 3 derece azalacak, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Yurdun kuzey kesimleri ile Akdeniz bölgesinde görülecek sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışlar, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, Düzce, Zonguldak, Bartın, Sinop, Trabzon, Rize ve Osmaniye ile Hatay ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin kuzey kesimleri ile Akdeniz Bölgesi'nde görülecek sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların; İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, Düzce, Zonguldak, Bartın, Sinop, Trabzon, Rize ve Osmaniye ile Hatay ve Artvin'in kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, iç bölgelerde 1 ila 3 derece azalacak, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar ise genellikle kuzey yönlerden, güney ve doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege, Karadeniz kıyıları, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında yer yer esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, Düzce, Zonguldak, Bartın, Sinop, Trabzon, Rize ve Osmaniye ile Hatay ve Artvin'in kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklenirken Meteoroloji, su baskını, lokal dolu yağışı, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini bildirdi.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.(28)

ANKARA: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (29)

İZMİR: Parçalı bulutlu. (33)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (32)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (29)

SAMSUN: Parçalı yer
yer çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı.(27)

ERZURUM: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (31)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık.(37)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa ve Yalova çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Parçalı, kuzey ve iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Kütahya çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

AKDENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Akdeniz ile Antalya ve Isparta çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Osmaniye ile Hatay'ın kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması öngörülüyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı yer yer çok bulutlu, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir ile Eskişehir ve Ankara'nın kuzeyi, Sivas'ın doğu kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Düzce, Zonguldak, Bartın, Sinop ile Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar, Trabzon ve Rize çevreleri ile Artvin' in kıyı kesimlerinde kuvvetli olacak.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Erzincan, Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzey kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla batı kesimlerinin parçalı bulutlu.

(mynet)