Kütahya'nın Emet ilçesinde akşam saatlerinde gerginlik yaşandı. Bölgeye çok sayıda polis ve jandarma sevk edildi.

 

Kütahya'nın Emet ilçesinde Kürt işçilerle ilçede oturan bir genç arasında iddiaya göre sokakta omuz atma tartışması gerginliğe neden oldu. Dövüldüklerini öne süren gençlerin arkadaşları ve ilçe halkından yüzlerce kişi işçilerin kaldığı bina önünde toplandı. Yaşanan gerginlik üzerine ilçeye Kütahya'dan çevik kuvvet polisleri sevk edildi. Güvenlik güçleri kalabalığı sakinleştirmeye çalışıyor.

 

Emet'teki Anadolu Öğretmen Lisesi inşaatında çalışan 2 işçi, saat 17.30 sıralarında sokakta yürürken karşılarından gelen bir gençle iddiaya göre birbirlerine omuz atma meselesi nedeniyle tartıştı. 2 işçi ve genç arasındaki tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. İlçede oturan genç, olayın ardından arkadaşlarını toplayıp işçilerin çadırlarının bulunduğu özel idare binasının önüne gitti. Yaklaşık 30 kadar inşaat işçisi ile gençler arasında gerginlik yaşandı.

 

İşçilerin örgüt bayrağı açtıkları yönünde söylentiler yayılarak ilçe halkının da işçilerin bulunduğu şantiyeye gitmesine neden olundu. Bina önündeki kalabalığın sayısı giderek arttı. 500'ün üzerinde kişi binaya girmek istedi. Takviye gelen jandarma ve polisler inşaatın önünde set oluşturdu. Kütahya'dan da takviye çevik kuvvet polisi olay yerine sevk edildi. Güvenlik güçleri kalabalığı sakinleştirmeye çalışıyor.

 

İlçedeki sağlık ocağına sığınan Kürt işçilerin, çevrede toplanan binlerce kişi tarafından taşlandığı iddia ediliyor. Atılan taşlar nedeniyle 15 kişini yaralandığı, aralarında güvenlik güçlerinin de olduğu, işçilerin şantiye çadırlarının da yakıldığı iddia ediliyor.