Trabzon'da JİTEM adına çalıştığını belirterek Savcılığa dilekçe veren mahkum, faili meçhul cinayetlerle ilgili yer göstermesi için Kuşadası'na götürüldü.

Trabzon'daki cezaevinde tutuklu bulunan ve JİTEM adına çalıştığını iddia eden Aydın Sevinç, bir dönem Ege Bölgesi'nde işlenen faili meçhul cinayetlerde aktif rol aldığını, hatta Ahmet Tekin Baykal ile tartışan Erkan Er'in öldürüldüğünü, cesedini de Aydın'ın Kuşadası ilçesindeki milli parka kendisinin gömdüğünü öne sürdü.

Ahmet Tekin Baykal, İzmir’de 2008 yılında bir organize suç örgütüne yönelik düzenlenen ‘Anafor Operasyonu’nda tutuklanmıştı. Hakkında 322 yıl hapis cezası isteniyor.

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe gönderen Aydın Sevinç vicdan azabı çektiğini, imkan verilirse cesedi gömdüğü yeri gösterebileceğini kaydetti. Bunun üzerine gerekli incelemeler yapıldıktan sonra Aydın Sevinç'in Kuşadası'na götürülmesine karar verildi.

Ahmet Tekin Baykal ile ekibinin Ege'de 50'den fazla kişiyi öldürüp gömdüğünü de iddia eden Aydın Sevinç, cesedi gömdüğü yeri göstermesi için Kuşadası'na getirildi. Sevinç'in gösterdiği yerde yapılan aramalarda henüz bir bulguya rastlanmadığı belirtildi. Kuşadası Milli Parkı'ndaki kazı devam ediyor.

Cezaevinden yoğun güvenlik önlemleri altında çıkarılan Sevinç, dün sabah saatlerinde Aydın'ın Kuşadası ilçesine getirildi.

KAZMA- KÜREKLE BİR ŞEY ÇIKMADI, DEVREYE KEPÇE GİRDİ

Polis ve jandarmalar arasında Kuşadası Milli Parkı'na getirilen Aydın Sevinç'ten, Erkan Er'in 2004 yılında öldürülmesinin ardından, gömdüğünü iddia ettiği yeri göstermesi istendi. Sevinç, Dilek Yarımadası Kalamaki Milli Parkı'ndaki Aydınlık Koyu'nda bulunan tuvalet ve duşların 20 metre ilerisini gösterdi. Güzelçamlı Belediyesi'nde görevli işçilerin kazma- kürekle kazdığı alanda bir bulguya rastlanmayınca, kazının kepçeyle yapılmasına karar verildi. Kazı çalışmalarına bugün öğlen saatlerinde geniş güvenlik önlemleri altında yeniden başlandı.

"EN AZ 50 CESET ÇIKAR"

Trabzon'daki cezaevinde açlık grevi yaptığını ve susturulmak amacıyla öldürüleceğine inandığını söylediği belirtilen Aydın Sevinç'in, güvenlik güçlerine "Bu vicdan azabına dayanamıyorum. Kimse benim yalan söylediğimi sanmasın. Milli park kazılsın en az 50 ceset çıkar" dediği kaydedildi.

ÖNCEKİ KAZILARDAN DA BİR ŞEY ÇIKMAMIŞ

Erzurum E Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunduğu sırada, benzer bir iddiada bulunup, 2011 yılında da Urfa Barosu'na bir mektup yazan Aydın Sevinç'in, 12 Mart 1994 tarihinde Özgür Gündem Gazetesi muhabiri Nazım Babaoğlu'nu öldürdükten sonra gömdüklerini dile getirmesinin ardından, gösterdiği yerde yapılan kazılardan da bir sonuç elde edilemediği bildirildi. Sevinç'in mektubunda JİTEM'e nasıl girdiği ve ne kadar süre görev yaptığını açıkladığı da öne sürüldü.