Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, NTV canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

İstanbul Beyoğlu ilçesine bağlı Firuzağa mahallesinde bir plakçıda düzenlenen etkinliğe "Ramazan’da içki içildiği" gerekçesiyle saldırıda bulunulmasına ilişkin konuşan Kurtulmuş, "Son derece çirkin bir saldırıdır. Oruç tahammüldür. Bu maalesef tam bir IŞİD kafasıdır, Türkiye'ye yakışmayan bir görüntüdür" dedi.

Saldırıyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Etkinlik de yanlış. Burada iki taraf da hatalı” nitelendirmesi yapmıştı. Erdoğan’ın bu açıklamasının aksine, Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş saldırıyla ilgili olarak “Bu maalesef tam bir IŞİD kafasıdır, Türkiye’ye yakışmayan bir görüntüdür” demişti.

NE OLMUŞTU?

Cihangir’de dünyaca ünlü müzik grubu Radiohead için ‘Velvet Indieground Records’ isimli mekanda düzenlenen etkinliğe “Ramazan’da alkol tüketiliyor” gerekçesiyle bir saldırı düzenlenmişti. Saldırganların mekanın içinde “Sizi içeride yakarız”, “Kapat burayı kapat. Ramazanda utanmıyor musunuz lan! Seni öldürürüm!” demişti.

Saldırının üzerinden 1 gün sonra gözaltına alınan 3 kişiden biri polis ifadesinin ardından 2’si ise adliyedeki ifade işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştı.