Halkların Demokratik Kongresi (HDK) 2. Genel Kurulu'na katılan Antikapitalist Müslüman Gençler'den Muhammed Cihad Ebrari, "Bizim için Kürt halkının talepleri yüzde 100 meşrudur, İslami açıdan tartışılması söz konusu olmayan haklar ve taleplerdir," dedi.

HDK'ye yakın zamanda katılan Antikapitalist Müslüman Gençler, 2. Genel Kurul'a katılarak, görüşlerini açıkladı. Antikapitalist Müslüman Gençler, Kürt halkının taleplerini sahiplenirken, ayrıca iki kişi vicdani retlerini açıkladı.

Kongrede söz alan Ebrari, 1 Mayıs'ta büyük bir çıkış yaptıklarını hatırlattı. HDK'den en çok dayanışma ve desteğe ihtiyacı olan grubun kendileri olduğunu belirten Ebrari, "Kuran ortadadır. AKP iktidarı İslami olarak hiçbir icraatını kimseye gösteremez" dedi.

Ebrari, Kürt halkının taleplerini sahiplendiklerini söyleyerek, "Bizim için bu hakları ve talepleri görmezden gelen açık seçik Allah'ı, ayetleri görmezden geliyordur, Allah'ı ve ayetleri inkar ediyordur, Allah'a, peygambelere, İslam'a savaş açmış kişilerdir. Bizim tarafımız bellidir. Talepleri taleplerimizdir," dedi.

VİCDANİ RETLERİNİ AÇIKLADILAR

Konuşmanın ardından Ebrari ve Abdülkadir Gıynaç, vicdani retlerini açıkladı.

Gıynaç'ın okuduğu vicdani ret bildirisi şöyle:

"Egemenlerin, devletlerin 'zorunlu' addettiği her şeyin karşısında olduğumuz gibi zorunlu askerliğe de karşıyız. Allah'tan başka tanıyabileceğimiz hiçbir mutlak otorite yoktur.

Asker olmayı, paşaların emri altına girmeyi, devletin ve egemenlerin kölesi olmayı, savaşmayı, kardeş kanı dökmeyi, inkarcı katil devletin suç ortağı olmayı, ormanları yakıp dağları taşları bomlayarak doğayı katleden ve yeryüzünü talan eden kirli kanlı tarihiyle ünlü kapitalizmin, emperyalizmin, ayrımcılığın, milliyetçiliğin ve ırkçılığın egmen sınıfların ve sınırların koruyucu kollayıcı güç olan kurumlarının bir personeli olmayı vicdanımız, bilincimiz ve inancımız gereği reddediyoruz.

Savaşmayı ölmeyi ve öldürmeyi değil, barışı, yaşamayı ve yaşatmayı kutsal kabul ediyoruz.

'Vatana ihanet' diye bir şey yoktur, aksine vatanların yeryüzüne ve insanlığa ihaneti vardır. Vatana devlete hiçbir borcumuz yoktur, tam tersine cocukluğumuz, gençliğimiz, emeğimiz, özgürlüğümüz, doğamızı çalan bu devletten, sistemden, egemenlerden alacağımız var. Alacağız." (etha)