Suriye'de katliamlar yaptıktan sonra sınırı geçerek Türkiye'ye geçen ve burada saklanan 27 yaşındaki Suriyeli IŞİD militanı Abu Almouthanna, ABD merkezli Fox News kanalına konuştu.

CNN Türk'te yer alan habere göre, 2012'de Suriye ordusu tarafından yakalanarak hapis düştüğünü anlatan IŞİD militanı, 10 ay boyunca işkence gördükten sonra Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) katıldığını söylüyor. ÖSO'dan sonra El Kaide bağlantılı El Nusra ve son olarak da IŞİD için savaştığını açıklayan Almouthanna, 'terör' örgütüne katıldığı için mutlu olduğunun altını çiziyor.

Sözlerine, "Hristiyanları, Kürtleri ve Ezidileri öldürmekle ilgili bir problemim yok fakat diğer cihatçı örgütlerin elemanlarına ve ailelerine saldırmak yanlış" diyerek başlayan militan, örgütteki özellikle İngiliz ve Fransız teröristlerin "sürekli kafa kesmek istediğini" anlatıyor.

'KADIN VE ÇOCUKLARI ÖLDÜRÜYORDUK'

Örgütün saldırı taktikleri hakkında da detaylar veren militan, "Saldırılar bir intihar saldırısı dalgasıyla başlıyor daha sonra ise çarpışma devam ediyor" diye konuşuyor. "Çatışmalar bittikten sonra çoğunlukla masum kadın ve çocukları öldürüyorduk" diyen militan örgütten kaçmaya karar verdiğini ve sınırdan Türkiye'ye geçtiğini söylüyor.

Kendisinin bu eylemlerde hiç yer almadığını iddia eden Almouthanna IŞİD tarafından arandığını ve hakkında ölüm emri olduğunu söylüyor.