BDP, sivil toplum örgütleri ve sendikalara KCK adı altında 2009 yılından bu yana yapılan operasyonlarda 6300’ü aşkın kişi cezaevine konuldu. MİT yöneticilerinin ifadeye çağrılmasına kadar operasyonlarını sürdüren polis ekibi hakkında çok fazla bilgi bilinmiyordu. Ancak İstanbul’da önceki gün görevden alınan 9 polis arasında bir isim oldukça dikkat çekti.

 

KCK operasyonlarından sorumlu olan ve görev yerleri değiştirilen polislerden birinin dört yıl önce 'Gurmanç ve Kürtlerin Kökeni' kitabının yazarı PKK Masası Amiri Ömer Özüyılmaz olduğu ortaya çıktı. 'Gurmanç ve Kürtlerin Kökeni' adlı kitabında Özüyılmaz, Kürtlerin ‘Bozulmuş Türkler’ olduğunu iddia ediyor.

 

ANF’den Aygül Yıldız’ın haberine göre, KCK operasyonlarından bir yıl önce kaleme aldığı ve Karakutu Yayınları'ndan çıkan kitabında Özüyılmaz, Kürtlerin Orta Asya’dan geldiğini, Kürtçe’nin ise öz Türkçe olduğunu savunuyor.

 

Irkçı görüşleri ile bilinen MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu bile en azından ‘bir kısım Kürdün’ varlığına inanırken, Ömer Özüyılmaz’ın tarihin hiçbir döneminde Kürtlerin olduğuna inanmıyor.

 

Kitap yayınlandığı dönemde Aksiyon dergisi ve Samanyolu Tv'de tanıtımı yapılan Ömer Özüyılmaz’ın 'Gurmanç ve Kürtlerin Kökeni' kitabında Kürtlerin aslında ‘Gurmanc’ olduğunu ‘Gurmanc’ların ise Türk olduğunu iddia ediyor. Gülen Cemaati'ne yakınlığı ile bilinen KCK operasyonlarını başındaki PKK Masası Amiri Ömer Özüyılmaz’ın Kürtler hakkında görüşleri şöyle:

 

‘ROBERT KOLEJİ YENİ BİR MİLLET OLUŞTURUYOR’

* Medler Kürtlerin atası değil, ‘Gurmanc’ olarak bilinen Kürtler de aslında Türk.

 

* Robert Koleji vasıtasıyla Ermeniler için özellikle oluşturulan Ermeni tarihi ve kültürü çalışmalarının akabinde, Anadolu ve Mezopotamya’da yaşayan Gurmanc, Soran, Goran ve Kürt lehçeleri ile konuşan tüm aşiretler, Kürt adı altında toplanmaya çalışılarak, yeni bir millet oluşturulma faaliyetleri başlamıştır.

 

* Kürt olarak toplanmaya çalışılan bu gruplara bir tarih ve edebiyat oluşturma gayretleri de hız kazanmıştır. Bu öz Türk halkları, kendi milletinin bağrından koparılarak küçük oluşumlar şeklinde organize edilip sömürülmeye hazır hale getirilmek istenmiştir

 

* Batılılar yeni bir millet oluşturma gayreti ile birbirine yakın şiveleri konuşan Ortadoğu’daki Türk bakiyelerini Kürt adı altında toplayarak onlara yeni bir tarih ve edebiyat kazandırmayı amaçlamaktadırlar.

 

* Kürtler bir dönem Türkistan’da bir devlet kurdular, dilleri Türkçe, devlet yapısı da Türk mefkûresine göreydi.

 

* Kürtler, İranlı Sasaniler tarafından M.S. 466 yılında Hindistan ve Pakistan’ın kuzeyinden İran’a göç ettirilen Hun kökenli veya Hunlar içerisinde yaşamış Asya kökenli bir topluluktur. Hunların ana mantalitesi de Türklük üzerindedir

 

‘KÜRTÇE ÖZ TÜRKÇE’

* Bugün ‘Gurmanc’ lehçesi ile konuşan Kürtlerin kullandığı çok sayıdaki kelime öz Türkçe. Kürtçe’de yer alan 400 kadar öz Türkçe kelimenin olmasına karşın, bu kelimeler Türkiye Türkçesinde yer almıyor.

 

* Kürtlerin ve Gurmancların Türkiye Türkçesinden farklı bir dil kullanmaları da onların ayrı bir millet olduğunu göstermez.

 

* Hindistan’da, Çin’de, Rusya’da, Avrupa’da, Ortadoğu’da ve Afrika’da asimile edilerek yok olan Türklerin varlıklarını hatırlamalı ve birer büyük Türk unsurları olan Kürt, Gurmanc ve Zazaların da bünyesinden kopartılmasına müsaade etmemelidir.

 

*Tarih kitaplarında tarif edilen Oğuz Türklerinin şekilleriyle Kürt ve Gurmancların fiziki özellikleri aynıdır

 

* Gurmanclar, bazı yönleri ile Türkiye’nin batısında yaşayan Türklerden de daha fazla Türk dil, örf, adet ve kültürünü yapılarında barındırmaktadırlar

 

‘DEVRİMCİ KAWA TÜRK VEZİRİ BİLGE TONYUKUK’

* Demirci Kava adlı kişi aslında Türk veziri Bilge Tonyukuk. Aslen Çin topraklarında yaşayan bir Türk ailenin çocuğu iken, Göktürk devletinde vezirlik yapmıştır. Bilge Tonyukuk’un Türkçe unvanı Demirci Gave’dir. Ergenekon destanında anlatılan hadise tamamen Demirci Gave efsanesi ile aynıdır.

 

Hakkari’de yaşayan Ertuşi aşiretinin öz be öz Oğuz geleneklerini sürdürdüğü görülmektedir. Türklerin ilk dönemlerinde bugün Batı Çin sınırları içinde kalan, Kırgız sınırına yakın Ertuş şehrinde yaşadılar. Gerek kuraklık gerekse de Çinlilerin baskıları nedeniyle batıya göç ettikleri, bu göçün önce Afganistan akabinde İran ve son olarak Mezopotamya’ya kadar sürdüğü görülmektedir.

 

‘AHMET TÜRK YEZİDİ HACISI’

www.gurmanc.com adlı sitesinde de Özüyılmaz, DTK Eşbaşkanı, Mardin Milletvekili Ahmet Türk’ün Laleş’e giderek, Yezidi Hacısı olduğunu belirtiyor.

 

KCK operasyonlarını yürüten ekibin başındaki PKK Masası Amiri Ömer Özüyılmaz'ın 'Nasname' adlı internet sitesinde de dikkat çeken uzunca bir 'araştırması' yayınlanmıştı.

 

AK PARTİ'NİN KÜRT SORUNUNA BAKIŞINDAKİ KILAVUZU

Türkiye’nin son 30 yılına damgasını vuran Kürt sorunu ve PKK konusunda, Kürtlerin ‘bozulmuş Türk unsurları’ olduğuna inanan ve bunu sözde ‘bilimsel çalışmalarla’ kanıtlamaya çalışan bir polisin ‘KCK operasyonlarının’ başında olması AK Parti hükümetinin Kürt meselesine nasıl baktığı konusunda bir ipucu veriyor. Bu kişinin Türkiye siyasetini, medyasını, polisini, mahkemelerini ve birçok kurumunu yönlendirdiği ve yönettiği iddia edilen Gülen Cemaati tarafından da muteber kabul edilmesi dikkat çekici.