Mardin Nusaybin’de, Kürtçe eğitim veren Aymet Bayhan Okulu, ‘izinsiz açıldığı’ gerekçesiyle Milli Eğitim Müdürlüğü kararıyla mühürlendi.

Eğitim Sen ve Kurdî-Der şubeleri tarafından açılan ve Kürtçe eğitim veren Ahmet Bayhan Okulu’na (Dibistana Seretayî ya Ehmed Beyhan) sabah saatlerinde gelen çok sayıda polis, “izinsiz açıldığı” gerekçesiyle Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün kararıyla okulun mühürleneceğini belirtti.

Eğitim-Sen Nusaybin Şube Başkanı Kadri Baysal, okulun Eğitim-Sen ve Kürdi-Der Nusaybin temsilciliklerinin girişimleri ile Nusaybin Belediyesi'nin de destekleriyle açıldığını belirterek, okulun mühürlenmesi hakkında şunları söyledi: "Anadilde, aileleriyle konuştukları dilde eğitim görebilmeleri için Eğitim-Sen ve Kurdi-Der öncülüğünde bu çocuklara eğitim vermek istedik. Bu kapsamda belediyemizle iş birliğine giderek burada çocuklarımıza yönelik eğitim vermek istedik. Maalesef bin yıldır beraber yaşadığımız, kardeşiz dediğimiz kardeşlerimiz tarafından tahammülsüzlük gösterildi. İnsan hakları ihlalidir, anadilde eğitim hakkı ihlal edilmiş bulunmaktadır."