Alanya'da PKK'yi protesto bahanesiyle sokağa çıkan ve Kürt yurttaşlara ait 'Las Vegas' adlı barı yaıkan grubu polis sadece seyretmiş.

İsmail Saymaz'ın Radikal'de yer alan haberine göre Antalya’nın Alanya ilçesinde geçen 8-9 Eylül’de PKK’yi protesto bahanesiyle yapılan gösterilerde 27 iş yeri saldırıya uğradı ve bunlardan 11’i yakıldı.

Onlarca saldırgan ilçede Kürt yurttaşlara ait olan ‘Blue Hawai’ ve ‘Las Vegas’ adlı restoran ve barları, HDP ilçe binasını, bir hediyelik eşya dükkanını, iki butiği ve bir marketi ateşe verdi.

Polis engeline takılmaksızın alkış ve sloganlarla hareket eden saldırganlar “Yak, yak” bağrışları eşliğinde iş yerlerini yaktı. İlçe merkezinden köylere yayılan saldırılardan ötürü sadece 12 saldırgan gözaltına alındı, onlardan hiçbiri tutuklanmadı.

Cep telefonu kamerası kayıtlarında saldırganların, kasklı ve üniformalı bir grup polisin önünde dakikalar boyunca iş yerine saldırdıkları, ellerine geçen her nesneyi attıkları görülüyor.

Kayıtlarda, onlarca polisin, mekanı taşlayan saldırganlar izlemekle yetindiği görülüyor. Daha sonra saldırganlar mekanı ateşe veriyor.