İki ay aradan sonra yeniden bir araya gelen Kürt Ulusal Kongresi Hazırlık Komitesi 3 saatlik toplantı ardından 25 Kasım'da yapılması beklenen toplantıyı yeniden ertelendi.

Federal Kürdistan Bölgesi parlamento seçimleri gerekçe gösterilerek 15 Eylül'den 25 Kasım'a ertelenen Kürt Ulusal Kongresi hazırlıkları kapsamında saat 16.00'da başlayan toplantı, Federal Kürdistan Bölgesi Başkanlık Divanı'nda yapıldı. Basının alınmadığı toplantıya aralarında DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk, KCK Yürütme Konseyi üyeleri Ronahi Serhat ve Zeki Şengali, BDP Kars Milletvekili ve Kongre Hazırlık Komitesi üyesi Mülkiye Birtane, DDKD Genel Başkanı İmam Taşçıer, Azadî İnisiyatifi Genel Koordinatörü Adem Özcaner ve Ömer Baleki, KNK Eşbaşkanı Nilüfer Koç, Muhamed Haci gibi isimlerin de aralarında bulunduğu Kongre Hazırlık Komitesi üyeleri katıldı.

ANF'nin haberine göre; 3 saatlik toplantının ardından 25 Kasım'da yapılması beklenen toplantı yeniden ertelendi.

Toplantıda Hazırlık Komitesinin tekrar bir araya geleceği ve önümüzdeki günlerde yapılacak toplantıda kongre tarihinin yeniden belirleneceği ifade edildi. PYD Eş Başkanı Salih Müslim'in de hazırlık komitesinde yer alacağı ifade edildi.