Kendisini "faşist" olarak tanımlayan bir öğrenci, "Malatyalı" olarak tanımladığı Kürt bir öğrenciye dönük saldırı hazırlığını video ile kayda aldırdı. Saldırıyı neden gerçekleştirdiğini kayda aldıran öğrenci ardından girdiği bir odada "Malatyalı" Kürt öğrenciyi bulamayınca onun arkadaşına demir sopayla saldırıyor.

Sosyal paylaşım sitelerinde dolaşmaya başlayan bir video, sık sık Kürt öğrencilere saldırılarla gündeme gelen üniversitelerde nelerin olup bittiğini ve ırkçılığın vardığı boyutları göz önüne serdi.

DİHA'nın haberine göre Konya'da yaşandığı yönünde bilgilerin mevcut olduğu olayın yer aldığı video kaydı, Kürt öğrencilerin üniversiteler gibi kaldıkları yurtlarda nasıl ırkçı yaklaşımlara ve saldırılara maruz kaldığını da ortaya koyuyor. Video kaydına göre, "Malatyalı" olarak tanımlanan Kürt bir öğrenci ile daha önce arasında geçen fikri bir tartışmayı anlatan isminin Mikail Kambur olduğu belirtilen ırkçı öğrenci, "Malatyalı" öğrenciye yönelik gerçekleştireceği saldırının gerekçelerini kendine göre sıralayıp, bunu da adım adım uygulamaya koyuluyor.

Gerçekleştireceği saldırıya ilişkin anlatımlarında kendisini "faşist olarak" tanımlayan öğrenci, mizansene çevrilen video kaydında geçen ifadelere göre kaydı da kendi arkadaşına zorla aldırıyor.

Sürekli nefret söylemine başvurduğu anlatımlarının ardından yine kendi ifadeleriyle "kuduz köpek gibi", "Malatyalı" Kürt öğrenciye dönük saldırı için harekete geçmeye hazırlandığı sırada Kambur, "Malatyalı" öğrencinin odasında olmadığı, onun "Yozgatlı" olarak adlandırılan arkadaşının olduğu söylüyor.

Bunun üzerine "Yozgatlı" olarak adlandırılan öğrenciye daha önce çok yardımı dokunduğunu ifade ederek odasına giren ırkçı öğrenci, demir sopa olduğu görülen bir cisimle o sıra yatağında uzandığı görülen bu "Yozgatlı" öğrencinin üzerine çullanıp, kafasına vurmaya başlıyor. Saldırı üzerine odadan kaçmaya başlayan bu öğrenciye dönük saldırı yurdun başka bir odası ve koridorlar boyunca devam ediyor. Tüm bu yaşananlar ise video ile kayda alınıyor.

Bu saldırısının ardından hızını alamayan söz konusu ırkçı öğrenci yurttaki diğer Kürt öğrencileri bulmak için tüm oda ve koridorları dolaşmaya başlıyor. O esnada ise önüne çıkıp, ne olduğunu soranlara bile saldırmaya devam ediyor.