"Koma Sê Bıra" adlı Kürt müzik grubu, Bağcılar'da sokak müziği yaptığı sırada ırkçı bir grubun bıçaklı saldırısına maruz kaldı.

Taksim İstiklal Caddesi'nde ve İstanbul'un değişik meydanlarında sokak müziği yapan "Koma Sê Bıra" olarak da bilinen Kürt gençleri, ırkçı saldırıya maruz kaldı.

Olay, dün saat 18.30 civarında Bağcılar Yürüyüş Yolu'nda yaşandı. Kürt gençleri, müzik yaptıkları sırada 20-30 kişilik bir grup bıçaklarla saldırdı. Çevre esnafının da saldırıya destek vermesiyle olay büyüdü.

Daha sonra olay yerine gelen polisin uyarısıyla dağılan ırkçı gruba polis müdahale etmezken, müzisyen gençler gözaltına alınarak Bağcılar Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

POLİS: NEDEN KÜRTÇE ŞARKI SÖYLÜYORSUNUZ?

İsimlerinin Barış Adal, Eymen Adal ve Erkan Benli olduğu öğrenilen gençlerin emniyetteki sorgusunda polislerin "Neden Kürtçe şarkı söylüyorsunuz, siyasi şarkılar söyleyemezsiniz" dediği öğrenildi.

Polisin baskısına maruz kaldığını dile getiren grup üyesi Barış Adal, olayı şöyle anlattı:

"Şarkı söylüyorduk. Birden kalabalık bir grup üstümüze doğru yürüdü ve bıçaklarını çektiler. Ne yapacağımızı şaşırdık. Çevredeki esnaf şikayet etmiş sanırım, polis geldi ve sadece bizi emniyete götürdüler, onlara karışmadılar."

Emniyetteki sorgusu tamamlanan gençlerden Barış Abdal ve Eymen Abdal serbest bırakılırken Erkan Benli'nin ise emniyetteki gözaltısı sürüyor. (Ötekilerin Postası)