İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başkanlığında bugün yapılacak güvenlik toplantısında 22 ilin valisi de çağrıldı. Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Batman, Bitlis, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Antep, Hakkari, Iğdır, Kars, Maraş, Kilis, Malatya, Mardin, Siirt, Urfa, Şırnak, Dersim ve Van valisinin Ankara'ya geldiği öğrenildi. Toplantıda, bölgede yapılan operasyonların değerlendirileceği belirtildi. 

Toplantı, Gölbaşı Vilayetler Evi'nde saat 10.00'da basına kapalı gerçekleştirilecek. 

Toplantıda, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muhammed Dervişoğlu ve ilgili güvenlik bürokrasisi yetkilileri de katılacak.

'YA HERRO YA MERRO' 

Ankara'da 8 Eylül'de yapılan Valiler Toplantısı'nda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kayyım atanmalarının yapılacağını şu tehditli sözlerle ifade etmişti: "Yerel yönetimler üzerinden terör örgütüne yardım eden bir anlayış söz konusu. Devletimiz bunu tespit etmiştir. Bizim görevimiz milletin verdiği emaneti yerine getirmektir. Gereğini yerine getireceğiz. Neymiş müsaade etmeyeceklermiş. Ya herro ya Merro! Öyle bir şey söz konusu değil. Devletin gücünü anlamayanlara, 6-7 Ekim olaylarında fırsat bulduğunu zannedenlere gerekli cevabı verdik ve vermeye devam edeceğiz."